Europarlamentar român luat la rost de un conaţional la un protest al antivacciniştilor din Suedia: „Au murit 60.000 de români în ţară” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Terheş a fost înfruntat de un conaţional care i-a reproşat că susţine mişcarea anti vaccinistă
Cristian Terheş a fost înfruntat de un conaţional care i-a reproşat că susţine mişcarea anti vaccinistă

Europarlamentarul Cristian Terheş a luat parte la un protest al antivacciniştilor din Suedia, sâmbătă, la Stockholm. Mitingul s-a transformat ulterior într-unul al neonaziştilor, scrie presa din ţara scandinavă. Terheş a fost abordat de un cetăţean român care l-a luat la rost şi l-a făcut extremist.

Europarlamentarul Cristian Terheş a fost abordat la miting de un român, Gabriel Ursescu. „Sunt din România, sunt patriot, nu fac parte din niciun partid politic şi vreau să spun să-ţi fie ruşine! Au murit aproape 60.000 de români în ţară”, i-a spus acesta. „Păi de ce au murit?”, a întrebat europarlamentarul. „De la o simplă gripă. Asta crezi că este o simplă gripă?”, a replicat bărbatul.

„Am zis eu că e o simplă gripă?”, s-a apărat Terheş, moment în care a intervenit în discuţie o femeie: „Dar nu sunt gripe pentru care mor în fiecare an?”

Ursescu a replicat şi a dat exemplul oraşului Alba Iulia, cu o populaţie de 70.000 de locuitori. „Tu nu reprezinţi românii, auzi? Numai o parte. Să-ţi fie ruşine, eu am venit ca cetăţean să-ţi spun. Am dreptul”, a adăugat acesta. „Evident că ai dreptul”, a răspuns Terheş. „Vreau să-ţi spun atâta: eşti un nesimţit”, a mai afirmat bărbatul, moment în care din mulţime s-a auzit o voce: „Asta e o jignire”.

„Nu e o jignire, este opinia mea”, a strigat Gabriel Ursescu.

Ce s-a întâmplat

Sâmbătă, 22 ianuarie, a avut loc la Stockholm o demonstraţie a suedezilor care se opun vaccinării., La eveniment, a luat parte şi europarlamentarul român Cristian Terheş, însoţit de mai mulţi apropiaţi. Descris de presa suedeză ca „cel mai periculos parlamentar european”, Terheş a plecat după ce protestul a fost acaparat de mişcarea neonazistă suedeză care se pregăteşte de alegerile din acest an. 

„Comediantul Peter Wahlbeck şi «cel mai periculos politician» al Parlamentului European vor vorbi mâine, sâmbătă, la manifestaţia împotriva paşapoartelor pentru vaccinuri de la Stockholm. Grupul de organizare are legături cu extrema dreaptă, iar în grupuri interne se răspândesc antisemitismul şi apelurile la violenţă împotriva poliţiei. Comitetul Suediei împotriva antisemitismului cere acum oprirea marşului”, anunţa ziarul suedez ETC.se.

Până la această oră, europarlamentarul Cristian Terheş nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta un punct de vedere în acest caz.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un japonez cunoscut în România a avut de ales între Cluj şi Bucureşti. „Mi-a părut rău după aceea”

Cum beneficiază unii români de tot confortul, fără facturi şi fără să fie racordaţi la utilităţile publice. „Se poate trăi minunat aşa”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite