Emil Boc, despre acuzaţiile aduse premierului de preşedinte: „Ponta să lămurească transparent şi responsabil acuzaţiile că ar fi fost ofiţer acoperit SIE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, miercuri, 15 octombrie, într-o conferinţă de presă, că actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, trebuie să lămurească "transparent, deschis şi responsabil" acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora ar fi fost ofiţer acoperit SIE, având această obligaţie în faţa cetăţenilor cărora le cere votul.

„Cred că preşedintele a fost convingător, iar premierul se află într-o dificultate juridică şi electorală. Juridică, în cazul în care se va dovedi că a fost agent sub acoperire, are o mare problemă de incompatibilitate, stabilită de Constituţie şi de legea de organizare şi funcţionare a justiţiei, pentru că nimeni nu poate deţine în acelaşi timp calitatea de procuror şi de agent sub acoperire. Este o problemă de incompatibilitate. Din punct de vedere electoral, dacă nu va lămuri transparent, deschis şi responsabil această problemă, ar putea avea efecte negative în campania electorală", a spus primarul Clujului, Emil Boc, la o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, premierul ar trebui acum să lămurească aceste acuzaţii fiindcă un candidat la preşedinţie trebuie să lămurească orice aspect care există în dezbaterea publică „transparent şi deschis“.

Preşedintele statului, Traian Băsescu, a declarat, luni seară, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" şi "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.

Mai puteţi citi:

„Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat în această iarnă la Cluj-Napoca“, anunţă Emil Boc pe Facebook. Preţul e cel din 2009

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite