Dragnea, despre eşecurile PSD în Ardeal: „Nu mai acceptă nimeni din partid înfrângerile tradiţionale de la Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a declarat, joi, 30 iunie, la Târgovişte, că are planuri mari în ce priveşte filiala PSD din Cluj. Primul pas l-a şi făcut deja: numirea ca preşedinte interimar a lui Horia Nasra.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, 30 iunie, la Târgovişte că unii liderii de partid din câteva judeţe şi-au asumat înfrângerea la alegerile electorale locale şi au fost înlocuiţi. Dragnea i-a nominalizat pe liderii PSD Botoşani, Suceava, Alba, Braşov, Satu Mare şi Cluj.

Întrebat de corespondentul Adevărul“ din Târgovişte care este situaţia la Cluj, Liviu Dragnea a afirmat că nimeni din partid nu mai tolerează înfrângerile repetate de la Cluj şi că va înlocui întreb Biroul Permanent Judeţean cu tineri.

„La Cluj, domnul Remus Lăpuşan şi-a asumat înfrângerea grea de la municipiul Cluj-Napoca cu toate că judeţul a obţinut un rezultat bun. Şi comitetul executiv l-a desemnat pe un tânăr preşedinte organizaţiei judeţene interimar, Horia Nasra, urmând ca la Cluj să discutăm şi despre Biroul Permanent Judeţean. Acolo vrem să facem o echipă preponderent formată din tineri, membri PSD. Sigur, şi cu colegi din generaţiile mai apropiate din generaţia mea, dar majoritatea Biroului Permanent Judeţean interimar va fi formată din tineri care să încerce să găsească totuşi o variantă pentru municipiul Cluj pentru că nu mai acceptă nimeni în partid înfrângerile tradiţionale de la municipiul Cluj“, a afirmat Dragnea.

image
image

Vechi şi nou. Remus Lăpuşan (stânga), Horia Nasra (dreapta)

Schimbarea a ajuns şi la urechile tinerilor social-democraţi clujeni. Fostul lider, Remus Lăpuşan, şi actualul interimar, Horia Nasra, nu au putut fi contactaţi.

Ulterior, Nasra a afirmat că „este o onoare şi, în acelaşi timp, şi o responsabilitate“ numirea sa ca interimar la şefia PSD Cluj. Acesta va conduce partidul până la organizarea de alegeri. „Ca prioritate, vreau să duc organizaţia PSD Cluj într-o zonă mai de stânga şi să promovez mai mulţi tineri“, a afirmat tânărul Horia Nasra. Potrivit acestuia, se va face o analiză de câteva zile în urma căreia îşi va numi colegii cu care va face echipă. 

Joi seara a venit un comunicat de presă cu reacţia lui Remus Lăpuşan: „Susţin această decizie a CEX şi cred că este nevoie de o nouă generaţie de tineri care să obţină rezultate mai bune ale PSD în Cluj. Voi rămâne alături de această echipă”.

Mai puteţi citi:

VIDEO Alegeri locale 2016 Cluj. Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan: „Am votat pentru o schimbare la nivelul municipiului Cluj-Napoca“

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri