Dosar penal întocmit la o secţie de vot din Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de vot într-o secţie din Cluj-Napoca a fost întrerupt timp de o oră, după ce poliţiştii au venit la faţa locului, chemaţi pentru un caz de fraudă.

Un bărbat din Cluj s-a ales cu doar penal după ce a introdus în urnă două buletine de vot cu aceeaşi autoritate. Incidentul a avut loc la Secţia nr. 20 din Cluj-Napoca. „La faţa locului a venit Poliţia iar procesul de vot a fost întrerupt aproape o oră”, a declarat preşedintele Biroului municipal Cluj-Napoca, magistratul Monica Trofin, pentru Făclia de Cluj. Acesta a mai precizat că pe numele alegătorului care a introdus cele două buletine de vot în urnă s-a întocmit dosar penal.

Aceasta nu ar fi singura problemă înregistrată la secţia respectivă de vor. Potrivit sursei citate, în urma verificărilor făcute la Secţia nr. 20 din Cluj-Napoca  s-a constatat că lipseau mai multe buletine de vot din cele alocate pentru aceatsă secţie. .

Potrivit legii, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. 

Vă mai recomandăm şi

Alegeri locale Cluj 2020, prezenţă la vot ora 13.00: 17,40%, mai mică decât la nivel naţional

Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în Cluj-Napoca la ora 21.00. Cu 18% mai puţine voturi decât în 2012

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite