Doctoriţă româncă din Germania, ucisă după ce a fost hăituită cu sute de mesaje de ameninţare. „Bucură-te până mai poţi”

0
0
Elena a fost ucisă cu sânge rece, iar în urma morţii ei a rămas orfan un băieţel de 2 ani. FOTO Facebook
Elena a fost ucisă cu sânge rece, iar în urma morţii ei a rămas orfan un băieţel de 2 ani. FOTO Facebook

Elena Silvia Konnerth, o tânără doctoriţă româncă din Germania, a fost ucisă chiar în faţa blocului în care locuia, după ce s-a întors de la serviciu, după o noapte petrecută la gardă, la spital. Poliţiştii au un prim suspect, iar toate datele anchetei duc spre acesta. La mijlocul acestei săptămâni a fost al patrulea termen al procesului şi urmează alte 11.

Elena se întorcea acasă după o noapte de muncă, în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2020. Era epuizată, iar acasă o aşteptau părinţii şi băieţelul ei de 2 ani. Nu a mai apucat însă să-i vadă, pentru că a fost ucisă, puţin mai devreme de ora 8.00, chiar lângă blocul ei.

Potrivit Observatornews.ro, care citează Osthessen News, moartea Elenei a fost rapidă şi foarte dureroasă.  Christine Seban, procuror în Fulda, a spus că tânăra a murit fie din cauza sângerării puternice, fie sufocată. Vecinii i-au găsit trupul neînsufleţit, în jurul orei 8.00 şi au dat alarma. 

Poliţiştii au pus rapid cap la cap informaţiile primite, iar în câteva ore au operat o arestare. Fostul iubit al Elenei, Florian, român şi el, este considerat principalul suspect în acest caz, iar pe întreaga durată a cercetărilor şi a procesului va rămâne în spatele gratiilor.

Procesul se află acum în derulare. A început în aprilie 2021 şi va dura încă cel puţin două luni, iar până acum au fost deja audiaţi mai mulţi martori.

Florian a dat asigurări că este străin de moartea fostei sale partenere, însă probele par să indice cu totul altceva. Cunoştinţele comune spun că Florian este extrem de gelos şi o teroriza pe Elena chiar şi după despărţirea lor. Bărbatul a lovit-o în câteva rânduri, ba chiar i-a lovit maşina de câteva ori şi a ameninţat-o. Anchetatorii au găsit nu mai puţin de 117 mesaje de ameninţare la adresa fostei sale iubite. De altfel, Elena obţinuse un ordin de restricţie împotriva fostului ei iubit cu doar două săptămâni înainte de a fi asasinată.

Procesul se complică

Ultimul mesaj a fost trimis de Florian doar cu câteva ore înaintea morţii româncei. La ora 3.00, el i-a scris „Bucură-te cât mai poţi”, iar din informaţiile poliţiştilor el ar fi aşteptat-o dimineaţa devreme, cu puţin înainte de ora 8.00, în faţa blocului ei. 

În plus, cu puţin timp înainte de a muri, ea făcuse mai multe fotografii în curtea casei sale, unei maşini parcate pe alee. Chiar dacă şoferul maşinii nu a putut fi identificat, anchetatorii cred că acesta era chiar fostul iubit al femeii.

Elena şi Florian au avut o relaţie timp de un an, însă ea a decis să-i pună capăt din cauza temperamentului violent al bărbatului. Considerat principalul suspect în această crimă, Florian susţine că este nevinovat. Bărbatul a declarat că este străin de această crimă şi spune că Elena avea probleme mari cu un bărbat care o urmărea şi o ameninţa de mai mult timp. 

Florian s-a plâns şi că împotriva lui s-a declanşat o adevărată vânătoare şi o teroare cumplită. El spune că nu i s-a permis să îşi sune familia sau avocatul şi că i s-a oferit târziu un interpret de limba germană. El a mai spus că fosta lui iubită era nevoită să plătească taxă de protecţie unui individ necunoscut, acelaşi care a ameninţat-o. Nu a fost însă foarte convingător, motiv pentru care a rămas în arest şi va sta închis cel puţin până la finalizarea anchetei.

Procesul are în total programate 15 şedinţe de judecată, iar un verdict va fi dat cel mai devreme luna viitoare.

Vă mai recomandăm şi:

Celebră actriţă franceză, la un pas să fie răpită în România. Motivul pentru care securiştii au vrut să pună mâna pe ea

Doi poliţişti italieni, bătuţi măr de o româncă. „I-am chemat pe militari să ne ajute, lovea cu pumnii şi picioarele“

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri