Celebră actriţă franceză, la un pas să fie răpită în România. Motivul pentru care securiştii au vrut să pună mâna pe ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michèle Laroque a fost invitată la emisiunea Touche pas à mon . FOTO Closer Mag
Michèle Laroque a fost invitată la emisiunea Touche pas à mon . FOTO Closer Mag

Cunoscută în special în ţările francofone, actriţa franceză de origine română Michèle Laroque este apreciată şi ca regizor, scriitor şi producător. Puţini ştiu însă ce traumă a suferit în copilărie, în România, când a venit să-şi cunoască rudele.

Invitată la emisiunea „Touche pas à mon” de joi, 6 mai, pentru a-şi promova noul film „Toată lumea acasă”, a cărui lansare cinematografică este programată pentru 2 iuniie, actriţa de 60 de ani a vorbit despre originile sale române şi despre cel mai traumatizant moment din viaţa sa. Potrivit Closer Mag, actriţa a dezvăluit cum a fost la un pas să fie răpită de oamenii vechiului regim comunist din România.

Michèle Laroque este fiica Doinei Trandabur, o artistă cunoscută în România anilor 50-60. Fosta violonistă, Doina Trandabur a fugit din ţară, ceea ce a atras mânia regimului comunist. La vârsta de 7 ani, Michèle, a fost aproape răpită de autorităţile române din cauza trecutului politic al mamei sale. 

Condamnată şi urmărită de securişti, Doina Trandabur nu mai putea pune piciorul în ţara ei, sub pedeapsa represaliilor. Iar acest lucru a fost foarte aproape să se întoarcă împotriva fiicei ei. Plecată în România pentru a-şi cunoaşte bunicul la vârsta de 7 ani, Michèle Laroque a fost la un pas să nu se mai poată întoarce niciodată în Franţa:

„M-am dus la vârsta de şapte ani în România să-l întâlnesc pe bunicul meu care era bolnav şi voia să mă cunoască. Eram cu tatăl meu şi dormeam în casa unor prieteni de familie. Dintr-o dată, la miezul nopţii, coşmar total: un tip a intrat în casă pe fereastra de pe acoperiş, deasupra mea. A întins mâinile spre mine, moment în care am ţiăta şi toţi au venit în cameră, iar el a plecat”, a rememorat actriţa. „Asta a fost metoda lor de a mă lua ostatică şi de a o face pe mama să se întoarcă înapoi în ţară”, a adăugat actriţa. 

Vă mai recomandăm şi:

Doi poliţişti italieni, bătuţi măr de o româncă. „I-am chemat pe militari să ne ajute, lovea cu pumnii şi picioarele“

Cazul care a provocat revolta unei întregi ţări. Un român din Spania şi-a decapitat partenerul, apoi l-a aruncat într-o livadă

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri