Direcţia Silvică Cluj nu va tăia niciun brad pentru Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii care doresc să-şi cumpere un brad tradiţion de Crăciun trebui să apeleze la comercianţii care importă pomi de Crăciun. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Cluj au decis să taie doar molizi.

Ioan Morar, directorul Direcţiei Silvice Cluj, spune că pentru brazii de sărbători produşi în judeţ, clujenii trebuie să mai aştepte câţiva ani. „Am luat decizia să nu tăiem niciun brad anul acesta pentru că şi aşa sunt foarte puţini. În judeţul Cluj vom tăia brazi peste vreo cinci ani, când vor ajunge la maturitate pepinierele special create pentru aşa ceva", spune Morar. Brazii de cultură au fost plantaţi în zona Huedin, Dej şi Mihai Viteazu Brazi.

Râmân valabile preţurile de anul trecut

Cum molizii nu creează probleme, anul acesta se vor tăia pomi de Crăciun exclusiv din această specie. „Molizii vor fi tăiaţi din zona Beliş, Huedin, Turda şi Someşu Rece, iar tăierea lor începe de luni. Vom pune în vânzare în jur de 4.000 de bucăţi, la aceleaşi preţuri ca şi anul trecut", explică Morar. Comercializarea lor începe după 10 decembrie şi în funcţie de înălţime, clujenii vor plăti pentru un molid între 10 şi 35 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite