Dezbatere despre limitele presei şi consecinţele atacului de la Charlie Hebdo: „Care sunt limitele libertăţii presei în România?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charlie Hebdo FOTO: AP
Charlie Hebdo FOTO: AP

Asociaţia Profesioniştilor în Presă din Cluj (APPC) şi Institutul Cultural Francez organizează joi, 29 ianuarie, la ora 18.00, la sediul institutului, o dezbatere despre libertatea presei în contextul atentatului de la Paris. Întâlnirea a fost numită”Limitele libertăţii de expresie? Consecinţele atacului de la Charlie Hebdo”.

Asociaţia Profesioniştilor în Presă din Cluj (APPC) şi Institutul Francez vă invită la dezbaterea ”Limitele libertăţii de expresie? Consecinţele atacului de la Charlie Hebdo”. Dezbaterea va avea loc joi 29 ianuarie, de la ora 18.00, în amfiteatrul Institutului Cultural Francez din Cluj, strada Ion I.C. Brătianu 22.

Întrebările la care se va găsi răspuns în cadrul dezbaterii de la cluj sunt următoarele: “Este necesară o modificare a limitelor libertăţii de expresie după atentatul de la Charlie Hebdo?”, „Se pot stabili, în mod obiectiv, graniţe ale libertăţii presei?”, „Care sunt în România limitele libertăţii presei”.

La dezbatere au fost invitaţi:

Miruna Runcan, profesor la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), autoarea cărţii – “Introducere în etica şi legislaţia presei”
Mihnea Măruţă, jurnalist, fost redactor-şef la publicaţiile „Cotidianul” şi „Adevărul”
Viorel Nistor, cadru didactic la Facultatea de Jurnalism din cadul FSPAC
Benoit Bavouset, directorul Institutului Francez din Cluj
Diab Iyad, preşedintele filialei clujene a Ligii Islamice şi Culturale din România
Stelian Tofană, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă
Remus Florescu, preşedinte APPC

Mai puteţi citi:

Muftiul Iusuf Murat, liderul musulmanilor din ţara noastră: „Înainte de toate sunt român“

Muftiul Iusuf Murat: „Evenimentele tragice din Franţa nu au nicio legătură cu religia islamică“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite