Desfăşurare nemaivăzută de forţe pe şantierul unei autostrăzi din România. Muncitorii dau la o parte un deal întreg VIDEO

0
Publicat:

Sute de muncitori și zeci de utilaje acționează pe şantierul unei autostrăzi din România, lucru mai rar văzut. E vorba despre șantierul Autostrăzii A3, pe două tronsoane, de la Nădăşelu până la Zimbor și Poarta Sălajului, unde muncitorii mută practic un deal întreg.

 Zeci de utilaje au luat cu asalt şantierul autostrăzii. FOTO Captură video
Zeci de utilaje au luat cu asalt şantierul autostrăzii. FOTO Captură video

Desfăşurarea de forţe de pe șantier aminteşte de modul în care se lucrează în China, unde mii de muncitori lucrează precum furnicile și finalizează în timp record obiective dificile. La noi, în 2021, asocierea de firme româneşti Spedition UMB – Tehnostrade -Electromontaj a început în forţă construcţia tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de km de la Nădăşelu la Zimbor, parte din cei 42 de kilometri pe de la Nădăşelu la Poarta Sălajului.

Probleme neprevăzute

Pe parcurs au apărut unele probleme care au dus la întârzieri, la fel și pe tronsonul de la Zimbor la Poarta Sălajului, care măsoară 12,2 kilometri și unde antreprenor e Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB – Tehnostrade. Mai multe dealuri s-au dovedit instabile, iar alunecările de teren au reprezntat provocări greu de rezolvat pentru constructor, la Nădășelu și Topa Mică. De altfel, strict acolo urmează să fie organizată o licitație suplimentară pentru proiectare și lucrări.

Lângă Zimbor, imaginile au surprins muncitorii în timp ce un deal întreg e săpat și consolidat pentru a face loc șoselei. Provocarea e nu numai inedită, dar și teribilă. Pentru a o duce la bun sfârșit, trebuie practic să despice dealul, iar asta înseamnă o serie de ziduri de susținere și 15 berme, adică platforme pe taluzuri pentru a le asigura stabilitatea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite