Cum au avansat lucrările pe şantierul uneia dintre cele mai aşteptate autostrăzi. Muncitorii români, comparaţi cu chinezii pentru eficienţa lor VIDEO

0
0
Zeci de utilaje au luat cu asalt, în luna februarie, şantierul autostrăzii. FOTO Captură video
Zeci de utilaje au luat cu asalt, în luna februarie, şantierul autostrăzii. FOTO Captură video

Sute de muncitori şi zeci de camioane au umplut încă din luna februarie şantierul unui tronson de autostradă din România, iar desfăşurarea de forţe a amintit de modul în care se lucrează în China.

Asocierea de firme româneşti Spedition UMB - Tehnostrade a început în forţă construcţia tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de km de la Nădăşelu la Zimbor, parte din cei 42 de km pe care îi are contractaţi de la Nădăşelu la Poarta Sălajului.

Lucrările au început abia în luna februarie 2021, pe dealurile din Nădăşelu, localitate aflată la câţiva kilometri de Cluj, dar autostrada începe deja să prindă contur. Mai jos, în primul clip sunt imagini filmate la debutul lucrurilor, atunci când muncitorii companiilor române au fost comparaţi cu chinezii pentru desfăşurarea de forţă şi eficienţa lor.

Două luni şi jumătate mai târziu, lucrurile arată deja excelent, ţinând cont de timpul scurt care a trecut de atunci şi de faptul că lucrările au început de la zero. Imaginile cu stadiul actual al lucrărilor pot fi vizionate mai jos.

„Şantierul Autostrăzii A3 de la Nădăşelu (nordul Clujului) până la Zimbor (în judeţul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB creşte treptat mobilizarea şi lucrează la excavaţii precum şi la forajele fundaţiilor structurilor”, informează Asociaţia Pro Infrastructura, care a realizat o filmare din dronă care surprinde imagini cu stadiul actual al lucrărilor.

Potrivit sursei citate, noul tronson de autostradă ar trebui să fie finalizat până la sfârşitul anului 2023, conform contractului. În acest moment, conform estimărilor experţilor Asociaţiei Pro Infrastructura stadiul lucrărilor este aproximativ 5%, astfel că există toate şansele ca lucrarea să fie gata la timp.

Vă mai recomandăm şi:

Primul aeroport din ţară în care nu mai trebuie arătate la control băuturile şi aparatura din bagaje. Un aparat unic în România „vede” tot ce e în valize VIDEO

Scena care a provocat indignare în Italia: român paşnic, băgat în comă de doi huligani. „Am făcut-o doar din plictiseală” FOTO

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri