Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, a făcut infarct în Kenya

0
0
Dan Mureşan la audierile tatălui său, Ioan Avram Mureşan / Foto: Adevărul
Dan Mureşan la audierile tatălui său, Ioan Avram Mureşan / Foto: Adevărul

Certificatul de deces al lui Dan Mureşan a ajuns la penitenciarul Gherla, unde este încarcarat fostul ministrul Ioan Mureşan. În acesta apare cauza morţii: infarct miocardic.

Faxul cu certificatul de deces al lui Dan Mureşan (31 de ani), fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Mureşan, a ajuns, miercuri, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla. „Faxul a fost primit ieri, după terminarea programului. Însă documentul care atestă decesul fiului lui Ioan Mureşan nu este în limba română. În consecinţă, analiza solicitării lui Mureşan de obţinere a permisiunii de ieşire din penitenciar pe perioadă determinată va fi analizată de o comisie specializată după ce vor exista toate documentele necesare", a declarat Ovidiu Chiorean, locţiitorul purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Gherla.

Vezi aici un interviu cu Ioan Mureşan în care povesteşte despre viaţa fiului său

Infarct miocardic
Muncă istovitoare, până la 20 de ore pe zi, şi în ţări dificile. Asta i-a adus sfârşitul lui Dan Mureşan, la 6.000 de kilometri distanţă de casă, tocmai în Kenya. Răvăşite de durere, mama şi iubita se ocupă acum să îl aducă în ţară. Îşi făcuse toate analizele şi aflase că era sănătos. Însă muncea într-un ritm infernal, zi-lumină, în zone din lume extrem de periculoase. Avea 31 de ani şi un corp robust, însă inima sa era atât de obosită încât s-a oprit pentru totdeauna. L-au găsit mort sâmbătă dimineaţă, într-o cameră de hotel din Nairobi, Kenya. Era cu laptopul pe genunchi, cu televizorul aprins şi cu un pahar de vin lângă el, aşa ne-a povestit tatăl său, fostul ministru Ioan Avram Mureşan. Ieri, autorităţile din Kenya au eliberat certificatul de deces: infarct miocardic. Mama lui a fost anunţată duminică de teribila tragedie, iar tatăl a aflat în puşcărie că şi-a pierdut singurul copil. Mama şi iubita lui Dan Mureşan au plecat luni în Kenya, au cerut ajutorul Consulatului român şi au primit sprijin neaşteptat de la Ambasada SUA, ne-au declarat apropiaţi ai familiei. O firmă privată de pompe funebre se ocupă de formalităţile de aducere în ţară, care se va întâmpla cel mai probabil mâine. În celula sa de la Gherla, Ioan Avram Mureşan este copleşit de durere, plânge sfâşietor şi se gândeşte cum ar fi putut el evita producerea acestei tragedii. Rudele apropiate sunt îngrijorate. "Verii lui s-au dus să îl îmbărbăteze şi l-au găsit mai liniştit. Însă mama şi iubita lui Dan sunt foarte afectate, iar familia se străduieşte să le ajute pe ele acum. Pentru Dănuţ nu se mai poate face nimic, ele au nevoie acum de ajutorul familiei", ne-a declarat un apropiat.

Citeşte şi Ioan Mureşan a cerut să fie eliberat din închisoare pentru a participa la înmormântarea fiului


Cercetătorii finlandezi avertizează: Munceşti mai mult de 8 ore pe zi? Ai grijă că-ţi plesneşte inima!

Munca ucide! Aceasta este chiar concluzia cercetătorilor finlandezi de la Institutul de Sănătate a Muncii, citaţi de „Daily Mail". Aceştia au constatat că 80% dine cei care muncesc peste opt ore pe zi se îmbolnăvesc de inimă şi riscă un infarct, după ce au analizat toate cercetările realizate în ultimii 54 de ani. În Europa, media orelor de muncă e de 8,5 ore pe zi, iar România depăşeşte media europeană, atingând un volum de muncă pe zi de 9,3 ore. Cauzele apariţiei bolilor sunt: expunere prelungită la stres, program dezorganizat, metabolism dezechilibrat şi regim alimentar dezordonat. Excesul în muncă este specific vârstei de 30-42 de ani, când media pe săptămână poate atinge şi 55 de ore de muncă. Astfel se explică de ce la 48 de ani se observă o involuţie a inteligenţei, o mai slabă putere de concentrare şi o memorie deficitară.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri