Curs în premieră realizat de două companii de IT şi predat la o universitate din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două companii de IT împreună cu o universitate au iniţiat, în premieră, în România, un curs de Project Management. Acesta a fost predat în primul semestru studenţilor din anul III ai Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Oameni de la două companii de IT din Cluj şi UBB au gândit un curs inedit de Project Management pentru studenţi. L-au predat în primul semestru din anul universitar studenţilor din anul III din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a UBB. 

Reprezentanţii UBB susţin că în cadrul cursului organizat în parteneriat cu AROBS Transilvania Software şi Fortech, 350 de studenţi au fost împărţiţi în 13 grupe coordonate de angajaţii celor două companii. Cursurile au vizat patru domenii distincte: project management, munca în echipă, antreprenoriat, comunicare şi tehnici de prezentare.

„Unul dintre obiectivele principale ale acestui curs este introducerea studenţilor în lumea practică a IT-ului şi obişnuirea lor cu provocările ce apar în fiecare zi”, a explicat conferenţiarul Simona Motogna, prodecanul Facultăţii de Matematică şi Informatică. Voicu Oprean, CEO AROBS Transilvania Software, consideră că studenţii au astfel ocazia să se pregătească pentru provocările de care se vor lovi în momentul angajării în companiile de IT.

La finalul cursului, studenţii vor fi evaluaţi de mentorii lor de la companiile de IT şi de către o comisie formată din titularul de disciplină şi alţi profesori ai Facultăţii de Matematică. Cursul va fi reluat, susţin cei de la UBB.

Mai puteţi citi:

Adjunctul ambasadorului SUA la Bucureşti vine la o dezbatere despre lumea de azi şi cea de acum 100 de ani
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite