Cum se restaurează un monument istoric. O fundaţie din Cluj continuă la Bonţida seria atelierelor de zidărie, pietrărie şi tâmplărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la un atelier de la Bonţida  FOTO Fundaţia Transilvania Trust
Imagine de la un atelier de la Bonţida  FOTO Fundaţia Transilvania Trust

Specialişti şi universitari din România şi Marea Britanie îi vor învăţa pe curioşi tainele restaurării unui monument istoric. Organizatoarea cursurilor, Fundaţia Transylvania Trust, anunţă că până acum au fost instruiţi peste 2.000 de oameni din 26 de ţări.

Programul internaţional de instruire al Fundaţiei Transilvania Trust în restaurarea patrimoniului construit este destinat studenţilor arhitecţi, ingineri constructori, peisagişti, arheologi, istorici de artă. Cursul este adresat şi muncitorilor din industria construcţiilor care doresc să se specializeze în domeniu. Obiectivul cursului este revigorarea şi instruirea meseriilor tradiţionale din domeniul construcţiilor.

Acest curs se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni va avea loc din 30 iulie până pe 13 august la castelul Banffy din Bonţida, unde are loc şi Electric Castle Festival. Cei interesaţi se pot înscrie până pe 15 aprilie. În iulie vor învăţa şi teorie – principiile şi metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ţinute de profesori universitari şi specialişti din ţară şi din Marea Britanie -, şi practică - cu meşteri restauratori din ţară şi din străinătate.

ateliere transilvania trust cluj foto transilvania trust

Imagine de la un atelier de tâmplărie din anii trecuţi de la Bonţida  FOTO Fundaţia Transilvania Trust

Se vor organiza ateliere de: zidărie (restaurare de bolţi, tehnici murale - 3 zile), tâmplărie şi restaurare mobilier vechi şi pietrărie. Programul din vară cuprinde şi o excursie de studiu în cadrul căreia se vor vizita mai multe monumente de valoare din Transilvania, dintre care unele sunt în curs de restaurare.

La program au participat până în prezent peste 2000 de cursanţi din 26 de ţări precum: România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franţa, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite.

Mai puteţi citi:

Castelul Bánffy din Bonţida îşi deschide porţile cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite