Cu „Sorinaccio“ neinspirat, CFR e la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a învins pe FC Basel în Liga Campionilor, formaţia din Gruia a pierdut acasă în faţa nou-promovatei FCM Târgu-Mureş, scor 1-2, fiind la un loc de zona retrogradării. Elevii lui Cîrţu au condus cu 1-0, iar apoi s-au retras în stilul lui „Sorinaccio“. Neinspirată decizie! Oaspeţii au revenit şi au marcat de două ori pe final.

Elevii lui Sabău au început meciul cu tupeu! „Bombardamentul" a început, practic, imediat după primul fluier al jocului. Florin Dan l-a ţintit pe Nuno Claro, iar Popete putea da lovitura după ce portarul gazdelor a respins balonul în faţă.

Replica CFR-ului nu a întârziat prea mult. Alcantara a tras în Şteţca din colţul careului mic, iar Hora n-a prins cadrul porţii dintr-o poziţie ideală, spre nemulţumirea lui Sorin Cîrţu, care a îngenuncheat în faţa băncii de rezerve.

Până la pauză, oamenii lui Cîrţu au apăsat mai tare pedala acceleraţiei şi, chiar dacă ritmul a devenit mai alert, jocul campioanei a arătat mari carenţe. Construcţia nu s-a legat aproape deloc, centrările de pe flancuri au fost mai mereu fără adresă, iar atacanţii au părut lipsiţi de vlagă.

Emil Dică a deschis scorul după pauză

Clujenii au început mai bine repriza secundă. Culio a expediat două ghiulele la poarta oaspeţilor, dar Şteţca „a scos" de fiecare dată cu reflexe senzaţionale.
Apoi, Rada şi-a încercat şi el, fără succes, norocul cu un şut de la distanţă. Exact când publicul din Gruia părea să-şi piardă răbdarea a venit golul lui Emil Dică.
Mijlocaşul a reluat în plasă, cu vârful bocancului, o centrare trimisă de pe stânga de Rada, fundaşul „îngropat" în anonimat în mandatul lui Mandorlini şi reinventat de Cîrţu.

Lovitură de teatru pe finalul meciului

Imediat, „italianul" Sorin Cîrţu s-a apropiat de marginea terenului, a transmis câteva semnale codate şi, în scurt timp, CFR a făcut pasul înapoi cu intenţia de a conserva rezultatul. FCM n-a abandonat însă lupta, chiar dacă ploaia torenţială care s-a abătut asupra stadionului i-a îngreunat misiunea. Finalul a fost dramatic pentru gazde. Lucian Munteanu a reuşit să egaleze cu un şut din trei metri, iar Stere a marcat golul victoriei oaspeţilor cu un trasor expediat dintr-o lovitură liberă, mingea „muşcând" gazonul în faţa lui Nuno Claro.

CFR Cluj 1

Nuno Claro - Panin, Cadu, Alcantara,
Rada - Hora (Peralta 54), E. Dică, Mureşan, Culio - Bud (Ramon 86), Traore
(Sforzini 65). Antrenor: Sorin Cîrţu.

FCM Târgu-Mureş 2

Şteţca - Popete, Munteanu, Cordoş (Biţiş 79), Bălău, D. Matei - Vasilache (Stere 65), Stângă, Onicaş, Fl. Dan - Didi (Vancea 17). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Goluri: E. Dică 61 / Munteanu 83, Stere 85
Stadion „Dr. Constantin
Rădulescu": 6.000
Arbitru: Marius Avram

"Victoria cu Basel a fost una norocoasă. Cei de la Cluj nu sunt în stare să alerge deloc."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

"La 0-1 nu mai credeam că putem întoarce rezultatul. Îmi era frică să nu ne prindă pe contraatac."
Ioan Ovidiu Sabău antrenor FCM Târgu-Mureş

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite