Cosmin Contra mizează pe noua generaţie: „Ne putem califica la Euro, iar acolo să facem ceva în plus faţă de ce am făcut la celelalte turnee finale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Cosmin Contra a evoluat în meciul de gală pe care „Generaţia de Aur” l-a disputat împotriva „Legendelor Barcelonei” (scor 0-2), sâmbătă, 16 iunie, la Cluj.

Fostul jucător al celor de la AC Milan şi Atletico Madrid a rămas aproape neschimbat la cei 42 de ani ai săi, iar în afara celor câteva kilograme în plus, puţine lucruri trădează trecerea timpului. Călit în meciurile din Seria A şi La Liga, cel alintat „Guriţă” a tras de el încercând să-şi blocheze adversarii şi s-a implicat în cele mai importante faze de joc.

La final, selecţionerul actualei Naţionalei României a vorbit despre provocările care îi aşteaptă pe tricolori şi despre campania de calificare la Campionatul European din 2020.

Nu mai avem fotbalişti de top

Cosmin Contra a admis că actuala generaţie de fotbalişti români nu poate fi comparată cu „Generaţia de Aur” şi nici măcar cu echipa care îi avea ca lideri pe Mutu şi pe Contra.

„Azi nu mai avem nici „Generaţia de Aur”, dar nici măcar o generaţie la nivelul celei care a urmat. Acum avem o altă generaţie, s-a schimbat foarte mult profilul jucătorului român. Din păcate, în prezent nu mai avem jucători care să evolueze la echipele importante ale Europei, iar asta face ca echipa naţională să sufere la toate capitolele”, a spus Contra.

Imagine indisponibilă

FOTO: Dan Bodea

Tehnicianul a vorbit şi despre probleme cu care se confruntă la cluburi unii dintre jucătorii aflaţi în atenţia sa şi a dat exemplul lui Denis Alibec, care vine după un sezon complet ratat. 

Sfaturi pentru Alibec

„E adevărat că Denis a avut un campionat nereuşit, dar eu consider că el poate oricând să revină la echipa naţională. Eu văd situaţia în felul următor: el trebuie să-şi găsească o echipă cât mai repede, ca să nu piardă pregătirile şi să facă tot ce ţine de el ca să revină la forma pe care o avea. Naţionala are nevoie de Denis Alibec, dar de cel care era acum un sezon”, a adăugat Contra.

Selecţionerul a încheiat într-o notă mai optimistă, afirmând că echipa României se poate califica la Campionatul European din 2020. „Nu mai avem o „Generaţie de Aur”, dar putem avea o echipă care să se califice la Campionatul European. Iar odată ajunşi acolo, putem încerca şi să facem ceva în plus faţă de ce am făcut la ultimele turnee finale”, a conchis Cosmin Contra.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite