Consiliul Judeţean Cluj a eliberat certificatului de urbanism pentru o secţiune de circa 40 de kilometri a Autostrăzii Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat certificatul de urbanism pentru Autostrada Transilvania, secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii, secţiune care are circa 40 de kilometri. Acest act a fost solicitat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

„Am semnat cu bucurie acest document. Este un prim pas spre continuarea lucrărilor la acest important obiectiv de investiţii. Sper ca beneficiarul certificatului de urbanism, în speţă CNADNR, să obţină cât mai repede avizele necesare şi să depună la Consiliul Judeţean Cluj cererea de autorizare a lucrărilor. Totodată, sper că solicitarea acestui prim act de urbanism înseamnă că Executivul are banii necesari continuării lucrărilor la autostradă, infrastructura rutieră fiind esenţială nu doar pentru a facilita drumul locuitorilor din zonă şi al turiştilor spre sudul ţării, ci şi pentru dezvoltarea economică”, a declarat Horea Uioreanu.

Acesta mai spune că speră să se găsească bani şi pentru tronsonul de autostradă Gilău-Suplacu de Barcău-Borş pentru a asigura legătura cu reţeaua de autostrăzi din Ungaria.

Proiectul Autostrăzii Transilvania a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel. Autostrada trebuia să fie gata până în 2012. Contractul a suferit în decursul timpului mai multe modificări, fiind reziliat în mai 2013, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Mai puteţi citi:

Comarnic-Braşov este cea mai scumpă autostradă din România şi printre cele mai scumpe din Europa

FOTO VIDEO Şova, la inaugurarea celei mai scumpe centuri ocolitoare din ţară: „Am deschis centura, urmează ancheta“

O tânără de 23 de ani, reprezentanta statului în Adunarea Acţionarilor a CNADNR

Cine e folclorista care conduce Anticorupţia lui Liviu Dragnea

Centura Vâlcele-Apahida va scoate 14.000 de maşini din oraş


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite