Complexul Muzeal „Octavian Goga” de la Ciucea a fost pierdut de Consiliul Judeţean Cluj. Urmaşii Veturiei Goga somează instituţia să evacueze domeniul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Cluj a fost somat, zilele trecute, să evacueze domeniul de la Ciucea al poetului Octavian Goga. Urmaşii fratelui Veturiei Goga au reuşit să devină proprietari cu acte în regulă asupra Complexului Muzeal „Octavian Goga” de la Ciucea. Consiliul Judeţean Cluj nu a făcut nimic pentru a împiedica pierderea complexului muzeal.

Cu toate că Florin Mureşan şi Radu Mureşan, urmaşii unuia dintre fraţii Veturiei Goga, au pierdut definitiv, anul trecut, procesul deschis în baza Legii 10/2001 în vederea restituirii integrale a bunurilor de la Ciucea a Veturiei Goga pe care le-a moşternit de la Octavian Goga, aceştia au reuşit, într-un mod ciudat, să obţină la Cartea Funciară înscrierea pe numele lor a imobilelor care fac parte din Complexul Muzeal de la Ciucea”, scrie Ziarul Faclia. 

Totul a fost posibil datorită unui certificat suplimentar de moştenitor eliberat de un notar. În 6 noiembrie anul trecut, un notar din Sibiu eliberează certificatul de moştenitor legal şi suplimentar nr. 68 din 2017 prin care constată că de pe urma Veturiei Goga au rămas la Ciucea un teren de 3420 mp, o clădire numită Ady Endre, clădirea Casa Albă, clădirea Casa de pe stâncă, un teren de 10.404 mp, casa de piatră cu patru apartamente, clădirea Mănăstirea cu 14 camere, un teren de 338 mp, un imobil de 338 mp, clădirea Castel, o clădire gospodărească şi un alt teren de 216 mp. Ca moştenitori sunt declaraţi de notar pe baza succesiuniii Florin Mureşan şi Radu Mureşan.

Consiliul Judeţean Cluj nu a făcut nimic

Notarul de la Sibiu nu a ţinut cont deloc de testamentul Veturiei Goga în care se menţionează că averea de la Ciucea o lasă statului român, arată sursa ciată. 

Odată cu solicitarea făcută de Radu şi Florin Mureşan la Cartea Funciară din Huedin, Consiliul Judeţean Cluj avea posibilitatea să depună obiecţii pentru a bloca înscrierea imobilelor de la Ciucea pe numele urmaşilor Veturiei Goga. „Cu toate acestea, reprezentanţii CJ Cluj nu s-au sinchisit să facă nimic în acest sens iar reprezentanţii Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Huedin nu au mai avut ce face decât să dea curs solicitărilor făute de Florin şi Radu Mureşan. Odată cu obţinerea extrasului de Carte Funciară cu terenurile şi clădirile de la Ciucea înscrise pe numele lor, urmaşii fratelui Veturiei Goga s-au prezentat la primăria din comună pentru a cere înscrierea în registrul agricol a acestor imobile pentru a plăti taxele şi impozitele locale aferente”, arată sursa citată. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite