„Comoara” găsită poliţiştii clujeni în compartimentul pentru fecale al unei autoutilitare. Marfa de contrabandă valora 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţăgările erau ascunse într-un compartiment amenajat cu fân şi fecale. FOTO: Arhivă
Ţăgările erau ascunse într-un compartiment amenajat cu fân şi fecale. FOTO: Arhivă

Aproape 600.000 de ţigarete, în valoare de circa 100.000 de euro, au fost ridicate de către poliţiştii clujeni, în urma unui control în trafic. Marfa se afla în maşina unui maramureşean, într-un compartiment secret al unei autoutilitare cu care se transportau animale.

Un maramureşean de 38 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, azi-noapte, în jurul orei 00:10, în urma uni banal control în trafic pe DN1C pe raza localităţii Jucu. Comportamentul straniu al conducătorului auto le-a trezit suspiciuni poliţiştilor, care au decis să efectueze un control amănunţit al autoutilitarei. Maşine era folosită pentru transportul animalelor, conform spuselor şoferului. Astfel, au fost descoperite 599.800 de ţigarete de contrabandă, cu o valoare totală de piaţă de circa 100.000 de euro.

Ţigarete de contrabandă, descoperite de poliţiştii clujeni

Compartiment secret, numere false

Ţigările se aflau ascunse în compartimentul de transport marfă al autoutilitarei, în spaţii special create, prin dublarea pereţilor caroseriei autovehiculului. Spaţiul destinat transportului era amenajat cu fân şi materii fecale, pentru a crea impresia că maşina transportă animale. De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că, vehiculul cu care se efectua transportul, nu era înmatriculat în România, având aplicate numere false. Autoutilitara a fost sigilată şi indisponibilizată. Bărbatul este suspectat de infracţiunea de deţinere în afara unui antrepozit fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, contrabandă, precum şi punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

S-a dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea luării unei măsuri preventive.

Citeşte şi

Nouă persoane din Alba, Mureş şi Cluj, reţinute pentru contrabandă cu ţigări, propuse pentru arestare preventivă

Primar din Suceava, reţinut pentru contrabandă cu ţigări. În dosar au fost încătuşaţi alţi 28 de complici

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite