Clujul în zodia rockului: trei zile cu muzică bună, peste 100 de artişti şi Billy Idol cântând în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alternosfera
este una dintre trupele care vor cânta la Cluj 
FOTO: Facebook, Alternosfera
Alternosfera este una dintre trupele care vor cânta la Cluj  FOTO: Facebook, Alternosfera

Iubitorii rock-ului sunt aşteptaţi, în acest weekend, la festivalul „We are rocking the city“ din inima Ardealului. Pe scenă vor urca peste 100 de artişti, iar luni, 30 iunie, evenimentul va fi urmat de concertul lui Billy Idol.

Centrul Clujului întră în zodia rockului în acest weekend. Peste 100 de artişti români vor concerta în Piaţa Unirii din Cluj la Festivalul „We are rocking the city“, iar deşi evenimentul se încheie duminică, 29 iunie, spectacolul continuă cu legendarul artist Billy Idol. Luni, 30 iunie, rockerii vor avea parte de un show incendiar marca Billy Idol. Artistul va cânta la Cluj după concertul de la Bucureşti.

Pe scena festivalului, vor urca, la acest sfârşit de săptămână, cele mai bune trupe rock româneşti precum: Alternosfera, Altar, Grimus, Mozart Rocks, Les Elephants Bizzares, Kumm, Roadkill Soda, Trooper, Luna Amara, Diamonds are Forever, Sky Swallows Challenger, Theory Of The Mind, Masterpiece (Metallica Tribute).

„Am creat acest eveniment din dorinţa de a veni în întâmpinarea publicului pasionat de cultura rock, cu tot ceea ce înseamnă ea. În mod categoric, nu ne adresăm doar celor împătimiţi de hard rock, ci tuturor celor care doresc să ia parte la un festival cu muzică bună şi activităţi de care, din păcate, nu se pot bucura prea des. Credem cu tărie că rock-ul trebuie să aibă un festival al său”, declara Decebal Cotoc, organizator al evenimentului.

Prima ediţie a acestui eveniment va avea loc sâmbătă, 28 iunie şi duminică, 29 iunie. Concertele vor începe în jurul orei 16.00, iar accesul la acestea este liber.

Sumo şi minifotbal

Pe lângă concerte, organizatorii au pregătit şi câteva evenimente inedite menită să-i ţină şi mai mult în priză pe fani. În Piaţa Unirii se va amenaja un loc de lupte sumo, dar şi un teren gonflabil de minifotbal, respectiv un atelier de instrumente muzicale unde curioşii se vor putea juca de-a muzica şi, de ce nu, să înveţe câteva acorduri. În plus va fi instalat şi un panou înalt de 20 de metri pentru graffiti.

Pe tot parcursul weekend-ului clujenii vor putea participa şi workshop-uri, activităţi de street art (artă stradală), skate park, bike show, artă urbană neconvenţională. În parcarea din faţa clubului Diesel se va amplasa un ecran unde vor fi proiectate filme despre marile trupe precum Nirvana şi Metallica. Aceste filme vor rula pe parcursul unei zile de mai multe ori.
La festival vor fi şi standuri cu bere, iar un pahar de bere va costa 5 lei.

Festivalul de rock este organizat de Amprenta cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi e susţinut de Napoca FM.

Concert Billy Idol

Mii de rockeri şi-au luat bilete ca să-l vadă pe viu pe legendarul artist Billy Idol, luni, 30 iunie, în Piaţa Unirii din Cluj. Înainte de concertul susţinut de acesta care va dura circa două ore, în deschidere vor cânta trupele KUMM, Les Elephants Bizzares şi Roadkill Soda. Alături de Billy Idol va fi şi Steve Stevens, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti.
Pentru acest concert, organizatorii vor amenaja, de jur împrejurul Pieţii Unirii, panouri înalte de 4 metri pentru a limita vizibilitatea. Accesul la eveniment se face începând cu ora 16.00, de pe partea laterală a pieţei, dinspre zona unde se află cofetăria Carpaţi.
Iniţial, concertul fusese programat să se desfăşoare pe stadionul Cluj Arena. Un bilet la acest concert costă, în funcţie de zonă, între 75 şi 300 de lei.

Organizatorii sunt că mai sunt foarte puţine bilete spre vânzare şi că se aşteaptă la peste 10.000 de participanţi.

Mai puteţi citi:

Geografia rockului, cu profesorul Cristi Minculescu: “Tăticii sunt în Marea Britanie. Americanii, doar francize”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite