Clujenii, din nou, în stradă. Protestatari: „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la protestul de duminica trecută  FOTO: Remus Florescu
Imagine de la protestul de duminica trecută  FOTO: Remus Florescu

Clujenii protestează, din nou, duminică seara, 3 martie. În mesajul postat pe Facebook, ei îşi reafirmă solidaritatea faţă de magistraţi, procurori şi judecători.

UPDATE 20.21 Protestatarii cântă imnul naţional şi se apropie de Piaţa Unirii.

UPDATE 19.31 Manifestanţii se află în faţa clădirii prefecturii şi străgă ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Euşine să vă fie!”, ”Hoţii!”, ”Nu mai daţi afară tinerii din ţară!”. 

UPDATE 19.13 Sunt sute de oameni ce mărşăluiesc pe străzile Clujului şi strigă ”Abrogaţi şi plecaţi!”, ”Anticipate!”, ”Uniţi, salvăm toată România!”, ”Noi nu vom fi conduşi de hoţi!”, Hoţii!”, ”Dragnea, nu nuita, aşteptăm şi cartea ta!, ”Demisia!”, ”Tudorel, demisia!”, ”Nu scăpaţi!”, ”Magsitraţi, nu cedaţi!”, ”PSD, ciuma roşie!”, ”Jos Guvernul!”.

UPDATE 18.37 Zeci de clujeni protestează. Se rostesc discursuri lângă Momentul Memorandiştilor şi se strigă ”Anticipate”.

Live de la protest credit video: Facebook Umbrela Anticorupţie

Ştire iniţială

Un nou protest a fost anunţat duminică, 3 martie, în Cluj. Acesta a debutat la ora 18.00, în centru, pe Bulevardul Eroilor, lângă Monumentul Memorandiştilor.

Mesajul manifestanţilor de pe evenimentul creat pe Facebook:

„Duminică, de la ora 18.00, ne revedem în stradă! Miza acestor zile pentru noi toţi este independenţa Justiţiei! Protestele continuă până la abrogarea ordonanţei 7/2019 şi  desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi! Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor.  Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei, este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori! De asemenea, amintim că  Laura Kovesi este în acest moment candidatul nominalizat în comisiile de la P. E. pentru funcţia de Procuror Şef European, fapt care ne bucură enorm pe toţi. Astăzi însă, L.C.K a primit o citaţie din partea Secţiei pentru magistraţi exact pentru data de 7 martie, când la Bruxelles are loc următoarea etapă în procedura pentru numirea Procurorului European. Guvernul foloseşte toate căile pentru a încerca să blocheze această numire, motiv în plus pentru ca noi cetăţenii să ne arătăm susţinerea în continuare. În paralel cu protestele, greva japoneză pentru justiţie declanşată la Cluj continua şi creşte. Ieri s-au alăturat alte 5 oraşe şi încă două o vor face curând. Implicaţi-vă! Schimbarea se face doar Om cu Om! Independenţa  magistraţilor este în fapt  garanţia noastră a tuturor cetăţenilor integri că dacă în orice moment drepturile ne-ar  fi încălcate, legea ne va apăra şi apelând la justiţie, ne vom găsi dreptatea iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.  În concluzie, NU negociem independenţa Justiţiei cu nimeni. Mai ales cu infractori şi inculpaţi! Ne vedem în Stradă!“.

Mai puteţi citi:

Ordonanţa de Urgenţă prin care se modifică legile justiţiei, contestată în stradă de mai mulţi actori de la Teatrul Naţional din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite