CLUJ: Studenţii de la „Babeş-Bolyai“ critică legea Educaţiei, asumată de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Principala nemulţumire a tinerilor o reprezintă felul în care este legiferată reprezentarea studenţilor în forurile decizionale universitare. Ei invocă dreptul de reprezentare de minim 25%, câştigat în urma protestelor de stradă din 1995.

„Acest drept câştigat în stradă este încălcat prin eliminarea acestui procent în toate forurile decizionale, consultative şi executive la nivel de facultate şi Universitate. Formularea ambiguă din art. 205 alin. 5: «studenţii pot fi reprezentaţi în toate structurile decizionale şi consultative din universitate» este încă o dovadă vie a încălcării acestui drept prin caracterul interpretabil al acestui articol”, se arată într-un comunicat al Consiliului Studenţilor din UBB.

În acelaşi document se mai reclamă că legea încalcă autonomia universitară prin „posibile intervenţii brutale ale ministerului în procesul decizional” şi prin felul în care a fost gândit întregul proces de numire şi de confirmare a forurilor de conducere a Universităţii.

„Condamnăm adoptarea proiectului de Lege a Educaţiei Naţionale fără o dezbatere publică reală. Intenţionăm să continuăm demersurile de protest la nivel local şi naţional, alături de toate structurile de reprezentare a studenţilor din ţară”, se mai arată în documentul citat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite