Cioloş îşi face partid: „Vom participa la europarlamentare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş a anunţat la Cluj că va înfiinţa un partid politic. FOTO: Remus Florescu
Dacian Cioloş a anunţat la Cluj că va înfiinţa un partid politic. FOTO: Remus Florescu

Un nou partid politic va apărea în România în următoarele zile, a anunţat, miercuri, la Cluj-Napoca, Dacian Cioloş. Prezent la o dezbatere publică, fostul premier a susţinut că în cel mult două săptămâni vor fi depuse actele de înfiinţare a noii formaţiuni politice care are la bază Platforma România 100, care va continua să funcţioneze ca o mişcare civică.

„Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maxim două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid care îşi propune să ducă energia aceasta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”, a spus Dacian Cioloş, miercuri, la Cluj-Napoca. 

Fostul premier a fost prezent la o dezbatere organizată de Platforma 100 pe tema celor patru dimensiuni fondatoare ale comunităţii locale: EDUCAŢIE – DEZVOLTARE – TRADIŢII MULTICULTURALE – CIVILITATE.

Va participa la europarlamentare

Cioloş a mai susţinut că primele alegeri la care partidul va participa sunt cele europarlamentare. El nu a dat detalii privind numele noul partid. În ceea ce priveşte programul politic, Cioloş a precizat că se lucrează de un an la un program al viitorului partid în cadrul comunităţilor tematice din Platforma România 100. Fostul premier a susţinut că după înregistrarea la Tribunal a partidului, care va putea dura câteva luni, vor începe înscrierile. 

„Nu facem promisiuni”

Cioloş a vorbit şi despre viziunea sa asupra noului partid: „îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezo în viaţa noastră profesională în care ne asumăm lucruri pentru comunitate, după care mergem şi continuăm să rămânem conectaţi la firul ierbii, la baza societăţii. Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem s-o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”

Dezbatere la Biblioteca Central Universitară

Dezbaterea a fost deschisă de moderatorul comunităţii locale RO 100 Cluj-Napoca şi al comunităţii tematice Politică Externă a RO 100, Valentin Naumescu. În partea  doua a discuţiei au intervenit invitaţii: Dacian Cioloş, Preşedintele fondator al Platformei România 100, Mirabela Amarandei, moderatorul comunităţii tematice Educaţie şi Dragoş Pîslaru, membru fondator şi moderator al comunităţii tematice Economie şi Antreprenoriat. Seara s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri din partea publicului.

 Evenimentul a avut loc miercuri, la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” de la ora 18:00, în sala Ioan Muşlea (etajul I). 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite