Chioşc la preţ de garsonieră: primăria Cluj-Napoca plăteşte 29.000 de euro pe un chioşc de 9,45 de metri pătraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată chioşcul pentru care Primăria Cluj-Napoca a plătit 29.000 de euro.
Aşa arată chioşcul pentru care Primăria Cluj-Napoca a plătit 29.000 de euro.

Primăria Cluj-Napoca plăteşte 55.000 de euro pentru un chioşc multifuncţional destinat comerţului de ziare şi flori, se arată într-un comunicat al PSD Cluj. Municipalitatea a precizat că a renunţat la standul de ziare în valoare de 11.450 de euro, iar costul final al chioşcului este 29.026 de euro plus TVA.

„Administraţia municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile: un chioşc multifuncţional destinat ziarelor şi florilor costă „doar” 55.000 €! Două chioşcuri de acest tip - de 9,45 mp au fost deja instalate”, se arată într-un comunicat trimis duminică dimineaţă de PSD Cluj. deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj a declarat: „Din păcate nu este o glumă de 1 aprilie iar clujenii vor fi nevoiţi să plătească pe două chioşcuri de ziare peste 100.000 €. Cu aceşti bani puteam creşte bursele de merit ale elevilor din Cluj-Napoca sau puteam achiziţiona aparatură medicală performantă necesară unei unităţi medicale din oraş”. 

cluj chios unirii documente. foto psd cluj

Reacţia primăriei 

Reacţia Primăriei Cluj-Napoca a venit duminică seara: „Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2” este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA.”

Reprezentanţii municipalităţii au mai precizat că „realizarea chioşcurilor a fost inclusă  în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei”. 

„Preţul real al unui chioşc este de 29.026 euro+TVA, iar chioşcurile au fost parte a licitaţiei globale pentru modernizarea Pieţei Unirii, licitaţie care, per ansamblu, a fost adjudecată la preţul cel mai mic”, au concluzionat reprezentanţii Primăriei.

Citeşte şi

VIDEO Latura de Vest a Pieţei Unirii este pietonală. Unii clujeni „plâng” după zona verde din comunism. Ce spun specialiştii

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite