Cherecheş a cerut să depună jurământul la Catedrala Ortodoxă din Baia Mare. Episcopia: Biserica să lupte pentru îndreptarea păcătosului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cherecheş FOTO captură video
Cătălin Cherecheş FOTO captură video

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest preventiv pentru luare de mită în formă continuată, a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, pentru a depune jurământul de învestire la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime“ din Baia Mare. Reprezentanţii Episcopiei spun că vor analiza cererea, adăugând că „biserica trebuie să lupte pentru îndreptarea păcătosului“.

”Solicitarea a fost făcută miercuri, iar cererea a fost depusă de un apropiat al domnului Cherecheş. Noi o vom analiza, dar problema este că nu depinde de noi să stabilim dacă acest lucru se va stabili. Noi nu putem închide uşa nimănui. Biserica trebuie să lupte pentru îndreptarea păcătosului. Domnul Cherecheş, chiar dacă se află în situaţia în care se află, el este până la urmă în arest preventiv. Chiar dacă ar fi condamnat, când te condamnă oamenii nu înseamnă că te condamnă şi Dumnezeu. Noi vom analiza situaţia şi în funcţie de ce decide prefectul, vom vedea ce se întâmplă”, a declarat, joi, pentru News.ro Cristian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei.

Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, a afirmat, la rândul său, că nu a fost informat în legătură cu această solicitare, dar că, procedural, noul primar ar trebui să depună jurământul în faţa Consiliului Local, care îşi desfăşoară activitatea în sediul Primăriei.

”Nu a vorbit nimeni cu noi. Am auzit zvonuri despre această solicitare, dar alte discuţii nu au fost cu nimeni. Procedural, primarul trebuie să depună jurământul în faţa Consiliului Local care, în mod normal, îşi desfăşoară activitatea în Primărie. Depinde însă şi de administraţia penitenciarului unde i se va permite să meargă pentru a depune acest jurământ, dar în mod normal consilierii locali nu trebuie să se deplaseze la penitenciar sau la catedrală”, a explicat prefectul.

Cătălin Cherecheş se află încarcerat la Penitenciarul Gherla.

În 13 iunie, Curtea de Apel Cluj a decis ca primarul din Baia Mare să rămână în arest preventiv. Atunci, la venirea la instanţă, Cherecheş declara că va depune jurământul într-o catedrală.

”Voi depune jurământul într-o catedrală, într-o duminică. Bine-aţi venit la acest serial politic”, le-a spus Cherecheş jurnaliştilor.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite