Cele mai frumoase stadioane din lume. Arena din Andorra ridicată între munţi oferă o privelişte care-ţi taie răsuflarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt cochete, au o arhitectură spectaculoasă sau sunt situate în locuri incredibil de frumoase. Este vorba despre stadioanele pe care se joacă fotbal şi nu numai, pentru că unele dintre aceste arene sunt deschise şi altor sporturi.

Într-un top realizat de televiziunea britanică BBC, pe primul loc se află un stadion din Moterrey, Mexic. Estadio BBVA Bancomer (foto jos) are o capacitate de 53.500 de locuri, a fost inaugurat în 2015 şi a costat 200 de milioane de dolari. Nu doar arena este spectaculoasă, ci şi peisajul din jur, cu piscuri semeţe de munţi care contribuie din plin la farmecul zonei.

Imagine indisponibilă

HPCA Stadium din Dharamsala, India (foto jos), este o arenă construită pentru cricket, sport extrem de popular în această ţară. Cu o capacitate de 23.000 de locuri, HPCA Stadium este casa celor de Himachal Pradesh Cricket Association, iar tribuna oficială are forma unui templu, în timp ce Munţii Himalaya se văd din toate părţile.

Imagine indisponibilă

Estadi Comunal D'Andorra La Vella, din Andorra (foto jos), este un stadion mic, care nu se compară cu marile arene ale Europei din Londra, Paris, Munchen sau Madrid. În schimb, peisajul este şi aici unul de vis. Stadionul pare uitat într-o staţiune de lux, încojurat din nou de munţi semeţi.

Imagine indisponibilă

Stade Velodrome din Marsilia (foto jos), Franţa, a fost construit în 1937, iar de atunci a fost renovat de trei ori, ultima dată în 2015. Este stadionul pe care evoluează celebra Olimpique Marseille, fostă câştigătoare a UEFA Champions League şi are o capacitate de 67.394 de locuri.

Imagine indisponibilă

Wembley Stadium din Londra (foto jos) rămâne una dintre cele mai importante arene ale Europei şi una dintre cele mai frumoase. Cu o capacitate de 90.000 de locuri, noul Wembley a fost inaugurat în 2007, iar lucrările au costat nu mai puţin de 789 de milioane de lire sterline.

Imagine indisponibilă

De pe listă nu putea lipsi Camp Nou (foto jos), casa celor de FC Barcelona, liderul campionatului Spaniei. Stadionul a fost inaugurat în 1957 şi are în prezent o capacitate de 98.000 de locuri, după mai multe lucrări de renovare. Iniţial, arena avea 120.000 de locuri.

Imagine indisponibilă
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite