Cât de greu este să stai cu chirie în Cluj cu acte în regulă. Ce probleme a întâmpinat un student

0
Publicat:

Un tânăr student la Facultatea de Drept a povestit cât de greu îi este să găsească o cameră de închiriat în Cluj. Proprietarii contactați l-au refuzat la unison.

Orașul Cluj
Orașul Cluj

Robert este un tânăr din Cluj-Napoca, student la Facultatea de Drept. El a încercat să-și găsească un apartament de închiriat, până de curând locuind într-un centru de plasament. Pentru a fi susținut în continuare de stat, tânărul are nevoie de un contract de închiriere înregistrat la ANAF. „Mulți, când au auzit acest lucru, nu au fost de acord pentru că nu doresc să se amestece cu statul“, povestește Robert.

După ce a fost refuzat de mai mulți proprietari de apartamente, a decis să facă situația publică pe un grup de închirieri apartamente din Cluj-Napoca. În anunțul publicat pe rețelele sociale, tânărul anunță că este dispus să plătească până la 1.850 lei pentru chirie.

Ca să poată beneficia de subvenționarea chiriei de către Primăria Cluj-Napoca, Robert are nevoie, însă, de un contract de închiriere înregistrat la ANAF„Am încercat să discut cu mai mulți proprietari, însă nu au fost de acord pentru că presupune să fie înregistrat contractul de închiriere la ANAF, extras CF a imobilului, cont bancar unde să vireze banii pentru chirie din partea Primăriei Cluj lunar și copie după buletin. Mulți, când au auzit acest lucru, nu au fost de acord pentru că nu doresc să se «amestece cu statul»“, a scris tânărul în anunț.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite