Castelul lui Octavian Goga de la Ciucea revine în proprietatea statului. Instanţa a respins cererea urmaşilor fostei soţii a poetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
complexul muzeal octavian goga de la ciucea foto faclia de cluj

Tribunalul Cluj a respins toate solicitările formulate de urmaşii Veturiei Goga şi a readus în proprietatea statului român domeniul de la Ciucea, care i-a aparţinut poetului Octavian Goga.

Strănepoţii Veturiei Goga, Florin-Gheorghe Mureşan, Radu Mureşanu, şi Eugenia Mureşanu, au deschis încă de acum 15 ani o acţiune în revendicare, prin care au cerut instanţei să constate nulitatea absolută a donaţiei făcute de soţia poetului statului român şi repunerea în posesie. 

Numai că, între timp, vineri, 5 iulie, Tribunalul Cluj a dispus anularea certificatului de moştenitor eliberat de un notar din Sibiu şi pe baza căruia pretinşii nepoţi ai Veturiei Goga au devenit proprietari asupra domeniului muzeal de la Ciucea.

Potrivit ziarului Făclia de Cluj, respectivul certificat de moştenitor fusese eliberat de un birou notarial din Sibiu, fără a se ţine cont de testamentul Veturiei Goga. Prin sentinţa pronunţată, instanţa a constatat nulitatea absolută a certificatului de moştenitor legal, iar suplimentar a mai dispus înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile şi imobile din cadrul Complexului Muzeal „Octavian Goga” de la Ciucea în favoarea Consiliului Judeţean Cluj.

Totodată, pretinşii nepoţi ai Veturiei Goga sunt obligaţi la plata a 88.727 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Decizia nu este însă definitivă, astfel că cel mai probabil avocaţii lor vor face apel.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite