Carpatair închide zborurile şi baza de la Cluj din cauza unui conflict cu directorul aeroportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două curse Carpatair au fost amânate din cauza piloţilor, care nu au curăţat gheaţa depusă pe fuzelaj şi aripi. FOTO: Arhivă
Două curse Carpatair au fost amânate din cauza piloţilor, care nu au curăţat gheaţa depusă pe fuzelaj şi aripi. FOTO: Arhivă

Compania aeriană Carpatair va închide cursele operate pe Aeroportul Cluj, precum şi baza operaţională, din cauza unui conflict cu directorul general al aerogării, David Ciceo, care a declarat luni că piloţii operatorului au încercat să decoleze fără să cureţe avioanele de zăpadă şi gheaţă.

„Carpatair va informa autorităţile aeronautice despre abuzul şi atacul la imagine al Aeroportului Cluj şi va solicita despăgubiri aeroportului pentru prejudiciile cauzate de declaraţiile defăimătoare şi insinuările faţă de politica de siguranţă a companiei Carpatair. Se vor solicita despăgubiri şi pentru întârzierea nemotivată a zborului Cluj-Timişoara de azi. Urmare a conflictului grav la care s-a ajuns, Carpatair a decis astăzi închiderea zborurilor Cluj-Timişoara după o perioadă de 12 ani", se arată într-un comunicat al Carpatair, informează Mediafax.

Compania susţine că David Ciceo „încearcă să hărţuiască în disperare Carpatair" din cauza unei plângeri pe care operatorul a depus-o la Comisia Europeană în legătură cu un posibil ajutor de stat de 20 milioane euro pe care Aeroportul Cluj l-a acordat unui competitor al Carpatair.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat, luni, că piloţii companiei Carpatair au pus vieţile pasagerilor în pericol prin refuzul acestora de a degivra avioanele şi că va sesiza Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

20 de oameni îşi pierd locurile de muncă

Închiderea bazei operaţionale Carpatair de la Cluj va duce la desfiinţarea a aproximativ 20 locuri de muncă.

În comunicat se mai spune că declaraţiile referitoare la zborul de sâmbătă fac parte din acelaşi scenariu şi sunt lipsite de adevăr, demonstrând o dată în plus intenţia reală a conducătorului aeroportului Cluj de a cauza cu orice preţ prejudicii de imagine companiei Carpatair pentru îndrăzneala denunţării schemelor frauduloase a ajutoarelor de stat ilegale acordate unui concurent.

Carpatair mai are depusă o plângere la Comisia Europeană referitoare la ajutoare de stat între Aeroportul din Timişoara şi competitorul său compania low-cost Wizz Air. Ancheta se află în derulare.

Înfiinţată în 1999, Carpatair operează pe 10 aeroporturi interne şi 19 externe. Numărul total al zborurilor regulate ale companiei depăşeşte 360 pe săptămână, spre 27 de destinaţii din 8 ţări.

Ce spune directorul aeroportului

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, consideră că ameninţările conducerii Carpatair de a închide baza operaţională de la Cluj au rolul de a abate atenţia de la problema reală, şi anume nedegivrarea avionului care urma să decoleze spre Timişoara. Ciceo a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că reprezentanţii Carpatair au solicitat, luni, degivrarea aeronavei, dar ulterior s-au răzgândit „pentru că s-au zgârcit la bani".

Acesta a afirmat că nu se sperie că va fi dat în judecată şi spune că asta ar fi soluţie pentru lămurirea situaţiei. „Eu chiar vreau ca cei de la Carpatair să nu plece de la Cluj, dar au probleme financiare serioase", a spus directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite