Captură impresionantă la Cluj: aproape 500 de metri cubi de lemne în valoare de 138.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lemne FOTO Adevărul
Lemne FOTO Adevărul

O firmă din comuna clujeană Săcuieu, al cărui profil de activitate este comercializarea de material lemnos, a fost amendată miercuri, 17 august, de poliţişti cu 10.000 de lei deoarece nu a avea raportări legale pentru circa 500 de metri cubi de lemne, în valoare de 138.000 de lei.

În urma unui control de rutină, poliţiştii şi cei de la Garda Forestieră Cluj au descoperit la o persoană fizică autorizată, cu sediul în comuna Săcuieu, că ar fi cumpărat şi vândut circa 500 de metri cubi de material lemnos fără acte legale.

„S-a constatat că operatorul economic, în perioada 2015 – august 2016, nu ar fi efectuat raportări în programul SUMAL pentru 74 de avize de însoţire, încălcând astfel prevederile legale în vigoare în acest domeniu. Totodată, agentul economic, în perioada 2014 – mai 2016, ar fi cumpărat şi vândut circa 200 de metri cubi de cherestea răşinoase, 286 metri cubi lemn rotund răşinoase şi 4 metri cubi lemn de foc, fără provenienţă legală“, precizează poliţiştii.

Comerciantul din Săcuieu a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 10.000 lei, fiind confiscaţi valoric - pentru că fizic nu erau de găsit - circa 489 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 138.000 lei.

Mai puteţi citi:

După două zile, poliţiştii clujeni l-au prins pe deţinutul evadat din arestul IPJ pe o stradă, la câţiva kilometri de Cluj. I se făcuse foame

Un bărbat acuzat de furt din locuinţe a evadat din arestul IPJ Cluj. Nu e prima dată când deţinuţii evadează de sub nasul poliţiştilor clujeni

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite