Candidatul la Primăria Cluj, Eckstein Kovacs Peter, vrea să cumpere Hotelul Continental de la Dorel Tamaş, urmărit internaţional pentru înşelăciune şi delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul UDMR la Primăria Cluj-Napoca, Eckstein Kovacs Peter, a declarat joi că dacă va ajunge primar va cumpăra clădirea Hotelului Continental pentru clujeni şi o va transforma în kilometrul zero al culturii clujene. Proprietarul Hotelului Continental este omul de afaceri Dorel Tamaş, urmărit internaţional pentru infracţiuni de înşelăciune şi delapidare.

Eckstein Kovacs Peter a organizat, joi, un flash mob de câteva minute în faţa Hotelului Continental unde a declarat că prima acţiune din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca va fi să cumpere  clădirea şi s-o redea clujenilor.

„Hotel Continental merită să fie reînviat şi redat clujenilor. Faptul că Ministerul Culturii nu şi-a manifestat dreptul de preemţiune pentru achiziţionarea lui, îi dă dreptul Primăriei Cluj-Napoca să o facă. Un plan de restaurare există deja, costurile necesare au fost evaluate la 6,7 milioane de euro, o sumă care nu este mare în raport cu beneficiile de care clujenii vor avea parte", a precizat Eckstein Kovacs Peter.

Potrivit lui Eckstein, "Conti" va deveni casa proiectului Cluj- Capitală Culturală Europeană 2020.

„Comparând Conti cu Cazinoul veţi înţelege cum tratează actuala administraţia cultura. Renovarea Cazinoului reprezintă un lucru bun în sine, însă transformarea în centru cultural a fost făcută pentru că nu i s-a găsit o altă destinaţie. Prin dimensiune, prin poziţionare, prin istoria din mentalul colectiv care îşi aminteşte despre Cazino doar ca o fostă terasă cu bere rece, e evident că vechiul Cazino nu poate îndeplini funcţiile pe care le poate îndepli Conti", a mai adăugat candidatul UDMR.

Dorel Tamaş a cumpărat Hotelul Continental în 2005, el dorind să îl transforme într-un centru comercial de lux. Proiectul său nu a fost aprobat de autorităţi, iar clădirea monument istoric a fost abandonată. Judecătorii din Alba Iulia a emis în 2011, la solicitarea procurorilor DNA şi a poliţiştilor, un mandat internaţional de arest preventiv pe numele miliardarului Dorel Tamaş. Omul de afaceri a fost arestat în lipsă pentru infracţiuni economice, la 1 aprilie 2011.

Procurorii DNA Alba Iulia efectuează cercetări în dosarul în care este inculpat Dorel Tamaş pentru două infracţiuni de înşelăciune, din care una cu consecinţe deosebit de grave, două infracţiuni de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, în formă continuată, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, în formă continuată.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite