Candidaţii pentru Colegiul 7 Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Colegiul 7 din judeţul Cluj pentru Camera Deputaţilor, care acoperă zona Câmpia Turzii, candidează Ilarie Ivan (USL), Rareş Stelian Rusu (ARD), Hegedus Csilla (UDMR) Moldvoy Ákos (PPMT), Ioan Moldovan (PPDD) şi Alexandru Tulai (PRM).

Şase candidaţi se „luptă“ pentru parlamentare în Colegiul 7 din judeţul Cluj. Vezi pe harta interactivă realizată de „Adevărul“ care sunt candidaţii din colegiul tău.

Ilarie Ivan (USL)

Ilarie Ivan se recomanda, la un post de televiziune, drept „ţăranul şef al judeţului Cluj“. Conferenţiar dr. La USAMV şi profesor asociat la UTCN, acesta este doctor în agronomie. S-a numărat printre primii specialişti care au venit cu ideea de culturi ecologice în Transilvania. El crede că „Cine face agricultură, va fi un om bogat“.
În iunie 2012 a câştigat un mandat de consilier judeţean din partea USL. A fost director ajunct la Direcţia generală pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Cluj între anii 1994 şi 2001, respectiv director executiv între 2001 şi 2005.
Dacă va ajunge deputat, acest candidat susţine vrea să inverseze proporţia consumului dintre produsele din import şi cele interne şi să relanseze agricultura autohtonă.
În februarie 2011 îi atrăgea atenţia ministrului Agriculturii de atunci, Valeriu Tabără, asupra pericolului cultivării de plante modificate genetic.
“OMG sunt creaţii artificiale la care lumea este în general reticentă din mai multe motive. Prin modificare genetică, plantele au devenit rezistente la pesticide (soia la glifosat), la unele boli şi dăunători (porumbul la viermele sfredelitor, cartoful la gândacul de Colorado). Dar problema este că aceste plante modificate dau avantaje agricultorului, (rezistenţă la boli, secete, frig şi profit mai mare) şi comerciantului, dar nu şi consumatorului…”, afirma, la acea vreme, Ilarie Ivan, într-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Agriculturii.

Rareş Rusu (ARD)

Jurist de profesie, Rareş Rusu a fost directorul Transelectrica din Cluj între 2009 şi 2012, iar pentru puţin  timp a îndeplinit funcţia de consilier judeţean, între 2008 şi 2009. În PDL Cluj este vicepreşedintele organizaţiei judeţene. Pe 2011 a avut venituri de aproape 200.000 de lei.

Hegedus Csilla (UDMR)

A deţinut funcţiile de secretar general adjunct în UDMR şi consilier personal al ministrului în Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (2012-2012).
Hegedus Csilla a fost membru al juriului internaţional al Uniunii Europene (DG EAC) şi Europa Nostra privind patrimoniul cultural, dar şi consultant pe probleme de management al patrimoniului cultural al Alteţei Sale Regale, Principesa Margareta a României.
Predă în calitate de profesor asociat cursuri postuniversitare în Marea Birtanie la Arhitectural Association.
Pe 2011 a obţinut venituri de circa 60.000 de lei.


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite