BAC 2013 Bucuria unui absolvent de BAC cu media 8,16: „Am greşit, mai ales la Română, greşeli de ortografie, dar e ok“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emoţiile BAC-ului din 2013 FOTO: Florina Pop
Emoţiile BAC-ului din 2013 FOTO: Florina Pop

O mulţime de liceeni, părinţi şi profesori aşteptau azi, 8 iulie, pe la 11.30, rezultatele de la Bacalaureatul din acest an. Emoţii peste măsură, feţe încruntate şi o tensiune tacită în aşteptarea orei 12.00 la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Cluj.

Au trecut două săptămâni de BAC 2013 la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Cluj. Emoţii ca şi lunea trecută, când un grup de vreo şase mame îşi aşteptau copiii să iasă de la examen. Poate doar mai mari fiindcă azi s-au afişat notele.

Înainte de rezultate

În curtea interioară a şcolii mai multe eleve, care au terminat la „George Coşbuc“ fumau o ţigară ca să omoare timpul şi stresul aşteptării. „Doamne! Fumăm în curtea şcolii, îţi dai seama!“, zice o elevă. O alta observă că în spatele curţii de beton se construieşte ceva: „Uite! Ne fac sală de sport!“.

„Nu, tu, nouă nu ne mai fac nimic! Celorlalţi“, o contrazice colega ei. „Greşeşti, noi tot de la Coşbuc suntem!“, o corectează colega de ţigară şi şcoală.

„Au afişat rezultatele!“, le anunţă cineva. Fetele sar ca arse şi se duc la peretele de sticlă al colegiului, unde două doamne lipesc foile cu mult-aşteptatele rezultate.
Lumea se înghesuie. Pe lângă ei şi părinţii, şi ziariştii.

După

Un părinte fotografiază foaia cu notele fiului său. L-a sunat să vină să-şi vadă rezultatele. Într-un final, puştiul apare, tatăl îl ia în braţe, îl pupă şi-l felicită. Aşa, ca-ntre bărbaţi. Îi dă aparatul foto.

„Nu-mi zice cât am luat. Să n-aud! Hai no! Nuuu!“, ţipă liceanul.

Dar văzând că fiul său nu vede nimic din poza făcută, începe să îi zică notele, spre disperarea puştiului: „9,36 ai luat! 10 mate şi 9 chimie. Du-te şi vezi!“, îi zice tatăl mândru de isprava fiului la BAC.

3 medii de 10 la BAC 2013

La „George Coşbuc“ s-au luat 3 medii de 10, toate de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“. Doi sau trei candidaţi au picat, dar din seriile anterioare, spun doamnele care au afişat foile cu rezultatele.

„Nu a fost greu deloc, doar neaşteptat. La Română nu credea nimeni că va veni un subiect din poezie, dar ne-am descurcat“, zice Tabita Alina Popan care şi-a luat BAC-ul cu 10.
Ea vrea să dea mai departe la Facultatea de Biologie. Visul ei e să devină profesor universitar ori cercetător.

Alţii sunt bucuroşi că au luat 8

„Trebuia să iau mai mult. În sensul că m-am dezamăgit pe mine, dar e ok şi aşa. Pentru psiho e ok. Niciun subiect nu mi s-a părut greu. Nu, nu voi face contestaţie. Am greşit, cred că greşeli minore, greşeli din neatenţie, mai ales la Română, greşeli de ortografie, dar e ok“, zice Antonia Moldovan  care şi-a luat BAC-ul cu 8,16.  Se va înscrie la Facultatea de Psihologie.

Şi profesorii îşi dau BAC-ul

Alături de cele două fete era şi profesoara lor de Limba Română, Monica Columban de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Cluj, cel mai bun din judeţ. Dăscăliţa a fost şi lunea trecută, 1 iulie, ca să-şi încurajeze elevii şi să vadă cum s-au descurcat la examen.

„Mi-am dat BAC-ul şi anul acesta şi mă bucur foarte mult că, prin elevii mei, au avut note mari“, afirmă profesoara.

Mai puteţi citi şi:

BAC 2013 Rezultate parţiale. CLUJUL, al doilea judeţ din ţară ca promovabilitate la Bacalaureat: 70,99%

BAC 2013 Rezultate parţiale Cluj. Peste 5.000 de elevi aşteaptă cu nerăbdare rezultatele

FOTO VIDEO REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013. CLUJ. Coşarul care i-a încurajat pe părinţii ce îşi aşteptau copiii să iasă de la examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 CLUJ/adevarul.ro publică luni rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba Română

SUBIECTE BAC 2013/Peste 4.500 de elevi din CLUJ susţin vineri proba la alegere

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013/CLUJ/adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

VIDEO SUBIECTE BAC 2013 Discuţii la final de examen: “Sunt sigură că situaţii ca cea de la Bolintineanu sunt peste tot în ţară”

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013. Elevii  la Matematică şi Istorie: „Neaşteptat de uşor! Totul e politic ca să crească promovabilitatea!“ FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite