Babeş-Bolyai are peste 10.000 de „boboci”. Au început cursurile la cea mai mare univesitate din ţară

0
0
UBB este cea mai mare universitate din România în ceea ce priveşte numărul de studenţi- peste 36.000
UBB este cea mai mare universitate din România în ceea ce priveşte numărul de studenţi- peste 36.000

Universitatea Babeş-Bolyai şi-a deschis luni, porţile pentru un număr de 10.868 de studenţi în anul I, nivel licenţă. Numărul bobocilor din acest an este în creştere cu peste 1.300 faţă de anul trecut.

Dintre proaspeţii studenţi, 4.910 vor ocupa locurile bugetate la învăţământ cu frecvenţă, 31 vor studia pe locurile special repartizate pentru reprezentanţii comunităţii rrome, 15 sunt studenţi din  Republica Moldova, iar peste 4.500 au fost admişi pe locuri cu taxă. Alţi 1.428 de studenţi vor urma cursurile formei de învăţământ la distanţă. 

Universitatea Babeş-Bolyai a înregistrat în ultimii 3 ani o creştere continuă atât a numărului de candidaţi care şi-au depus dosarele de admitere, cât şi a celor care şi-au confirmat locurile bugetate sau cu taxă. Astfel dacă în anul 2013 numărul de persoane înmatriculate era de 9.469, în acest an Universitatea va şcolariza peste 10.800 de studenţi, în anul I. Per total, Universitatea are peste 36.000 de studenţi. 

Circa 4.000 de masteranzi 

În ceea ce priveşte programele de master, studenţii licenţiaţi şi-au păstrat interesul pentru oferta educaţională a UBB. Astfel, în urma celor două sesiuni de admitere s-au ocupat toate cele 3.500 de locuri bugetate şi peste 450 de locuri cu taxă. 

În acest an, ceremonia de deschidere a noului an universitar a marcat aniversarea a 20 de ani de existenţă a Liniei de studii în limba germană, iar cu începere de la ora 16.00 linia de studiu maghiară va organiza cursul festiv de deschidere a anului universitar 2015-2016.

„UBB, perla coroanei”

,, Cluj-Napoca a fost, în acest an, capitală europeană a tineretului, iar UBB, prin participarea sa activă, a demonstrat cât de importanţi sunt studenţii pentru acest oraş, pentru dezvoltarea sa. Despre Cluj se spune că este oraşul comoară. Or, în acest caz, putem spune că universităţile sunt adevarate giuvaere, iar UBB, scuzată fie-mi lipsa de modestie, reprezintă perla coroanei”, a declarat Acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, cu ocazia ceremoniei de deschidere a anului universitar 2015-2016. 

Citeşte şi 

Tot ce trebuie să ştii despre admiterea la UBB Cluj din anul acesta. Cu ce îşi momeşte universitatea viitorii studenţi

Strategiile universităţilor din Timişoara pentru a atrage studenţii: "Poli" are sprijinul multinaţionalelor, Vest-ul vrea să se internaţionalizeze

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite