Apel umanitar pentru un tânăr din Cluj: Noi, colegii voluntari, am decis că un om care i-a ajutat atâta pe alţii trebuie ajutat la rândul lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai şi câinele său, Diesel  FOTO: Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania
Mihai şi câinele său, Diesel  FOTO: Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania

Reprezentanţii ISU Cluj fac un apel umanitar pe contul de Facebook pentru ajutorarea lui Mihai Hirişcău, un tânăr de 28 de ani, inginer în robotică şi voluntar al Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania, grav bolnav.

„Colegul nostru Mihai are nevoie de ajutorul vostru! Mihai are 28 de ani şi, aparent, e un tânăr ca mulţi alţii. De patru ani, împreună cu câinele sau Diesel sunt voluntari harnici şi dedicaţi ai Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania iar Mihai îşi petrece mare parte din timpul liber pregătindu-se să salveze vieţi împreună cu câinele lui şi participând la misiuni de căutare şi salvare“, astfel încpe eo postare a pompieurlor din Cluj pe Facebook.

Aceştia sunt solidari cu cei de la Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania şi adresează un apel de ajutorare a lui Mihai.

O parte din mesajul colegilor lui Mihai de la asociaţie:

„Anul acesta a înfiinţat şi canisă “No risk no fun” unde plănuieşte să crească labradori de calitate. Nimic special, aţi spune. Doar că, a făcut toate astea în condiţiile în care, în 2007 la doar 18 ani, a fost diagnosticat cu metastază de melanom (cancer de piele) şi a fost operat de nodul cervical. A urmat apoi chimioterapie urmată de controale periodice.

 În 2010 cancerul a recidivat şi a fost din nou operat. Au urmat investigaţii în Austria şi Germania şi o nouă operaţie pentru corectarea celei vechi. Apoi din nou controale periodice care arătau că totul e ok. În decembrie , anul trecut, întorcăndu-se extrem de mândru de la un examen pentru câini de salvare din Austria unde luase locul 1 împreună cu Diesel, s-a prezentat la un nou control de rutină. A aflat atunci că are un chist pe plămân. Era o nouă metastază. A urmat o operaţie şi în luna mai a început un tratament de imunoterapie care promitea mult şi lucrurile păreau să se liniştească. Cu toate astea, în septembrie o hemipareză apărută brusc l-a trimis înapoi la spital.

Diagnosticul a fost dur. Apăruseră cinci noduli pe creier. Din nou operaţie, radioterapie şi acum....speranţa apare sub forma unui tratament revoluţionar ( Tumor Infiltrated Limphocite) pe care îl poate urmă la o prestigioasa clinică din Israel.

Într-o estimare preliminară, acest tratament ar costa în jur de 80.000 euro, bani de care familia lui Mihai nu dispune. Ei au plătit până acum aproape 8.000 de euro pentru deplasări la controale, analize în străinătate şi îngrijire. În condiţiile în care timpul este extrem de important, noi, colegii voluntari din Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania am decis că un om care a arătat atâta dedicaţie pentru ajutorarea altor oameni trebuie ajutat la rândul lui.

Haideţi să facem că urarea de multe ori banală şi deseori goală de sens “La mulţi ani!” să sune altfel pentru Mihai. Pentru el, un “La mulţi ani!” din inimă şi sprijinul vostru ar însemna cu adevărat o şansă la viaţă pentru care şi-a făcut atâtea planuri.
Va mulţumim din inimile noastre de voluntari! 

Echipa Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania

Pentru donaţii:
Conturi deschise la Banca Transilvania 
LEI: RO17BTRL01301201N09358XX
EURO: RO96BTRLEURCRT00N0935801
Titular: Rodica Hiriscău
REVOLUT: GB94LOYD3080 1243 0004 24
BIC: LOYDGB2L
Referinţă: 28140281“.

Mai puteţi citi:

Apelul umanitar al unui preot din Teleorman care construieşte case pentru orfani, femei abuzate şi bătrâni singuri din mai multe judeţe

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite