Anchetă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj după rezultatele analizelor tânărului implicat într-un accident cumplit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Petru Şuşcă, a cerut o anchetă internă în cadrul insistituţie spitaliceşti pe care o conduce.

Şuşcă vrea să afle dacă şi în ce măsură este posibil ca rezultatele analizelor lui Ştefan Cârjă, tânărul implicat într-un accident mortal, să fi fost influenţate de o eroare a aparatului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj (UPU), aflată în subordinea Spitalului Judeţean. Asta după ce analizele şoferului efectuate la UPU au indicat că acesta ar fi putut să consume substanţe psihoactive, însă, ulterior, Buletinul de Analiză Toxicologică al Institutului de Medicină Legală a indicat rezultate negative.

„Eu n-am mai întâlnit până acum un astfel de caz, vă spun sincer. Am cerut o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat cu acele rezultate. Vrem să aflăm dacă este posibil ca aparatul să fi dat o eroare, ceea ce nu prea cred. Dar până când vom avea rezultatele anchetei chiar nu mă pot pronunţa, pentru că e un caz aparte, un caz foarte dificil”, a declarat pentru „Adevărul” Petru Şuşcă. 

petru susca foto faclia cluj

Petru Şuşcă. FOTO: Făclia de Cluj / M. Tripon

Directorul a vorbit şi despre aparatura aflată în dotarea Spitalului Clinic Judeţean Cluj. „Dispunem de aparate bune, însă din câte ştiu eu, Institutul de Medicină Legală deţine aparate şi mai performante”, a adăugat Şuşcă. 

Şoferul se află în stare gravă

Preluat de o ambulanţă la scurt timp după accident şi dus la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj, Ştefan Cârjă a fost salvat, însă medicii au fost nevoiţi să-i amputeze un picior. În prezent, el este internat la Clinica Chirurgie 1 a Spitalului Judeţean Cluj, dar se află în continuare într-o stare foarte gravă. Nu acelaşi lucru se poate spune despre iubita sa, Gabriela Rîpan, o tânără originară din Suceava care era studentă la Cluj. Gabriela nu a avut nicio şansă şi a murit în acciden, iar sâmbătă, 26 ianuarie, va fi înmormântată la Suceava. 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite