Ambasadorul Ungariei: „Guvernul României va studia legalitatea plăcuţei de pe statuia lui Matia Corvin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Ungariei în România, Fuzes Oskar, a declarat, astăzi, că a primit asigurări că Guvernul României va studia legalitatea amplasării plăcuţei cu un citat din Nicolae Iorga pe statuia lui Matia Corvin din Cluj-Napoca, plăcuţă care, în opinia sa, are ca scop „umilirea maghiarilor".

Fuzes a declarat, luni, la Cluj, că plăcuţa de pe statuia lui Matia Corvin nu are niciun rost şi speră ca aceasta să fie îndepărtată curând. „Am avut o întâlnire amicală şi constructivă la Ministerul Român de Externe. Am încredere că problema va fi rezolvată foarte curând, iar plăcuţa va fi îndepărtată. Aceasta nu are niciun rost, ci doar un singur scop, umilirea maghiarilor. Am primit asigurări că Guvernul României va studia legalitatea amplasării plăcuţei", a spus diplomatul maghiar, informează Mediafax.

Un text de Nicolae Iorga, care figura pe o plăcuţă adăugată la grupul statuar Matia Corvin din Cluj-Napoca în 1932 şi îndepărtată la restaurarea monumentului, în 2010, a fost din nou inscripţionat pe suportul ansamblului, fapt constatat marţi de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite