Alpinistul nevăzător Alex Benchea ajuns pe Vârful Elbrus, la 5.642 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Alpinistul cu ochii albi
Foto: Facebook Alpinistul cu ochii albi

După ce a urcat pe Kilimanjaro şi pe Mont Blanc, Alex Benchea, alpinistul nevăzător din Cluj, membru în Lotul Naţional de Paraclimbing, a reuşit să ajungă, duminică, 8 august, pe Vârful Elbrus, la altitudinea de 5.642 de metri.

"Astăzi ajuns pe Vârful Elbrus, 5.642 m, însoţit de ghidul român Teofil Vlad, fotograful Cătălin Grigoriu şi ghidul rus Vyacheslav Muhranyan. Sunt recunoscător pentru întreaga echipă care a dus împreună cu mine tot greul acestei ascensiuni. Şi mi-ar fi plăcut foarte mult să ţin steagul sus, pe vârf, împreună cu prietenul şi colegul meu, Răzvan Nedu, antrenorul Claudiu Miu şi coordonatorul Iulian Lupoaia, doar că la altitudinea de 5.100 m, Răzvan nu s-a simţit bine şi au fost nevoiţi să se întoarcă”, a scris Alex Benchea, pe pagina de Facebook Alpinistul cu ochii albi.

Reuşita sa a fost posibilă datorită Asociaţiei Climb Again din Bucureşti, care a dezvoltat un proiect de susţinere a alpiniştilor cu dizabilităţi căreria, Alex a ţinut să îi mulţumească.

„Mulţumesc din nou întregii echipe Climb Again prin care am demonstrat încă o dată că depăşirea limitelor este posibilă”, a scris Alex Benechea.

Alex Benchea şi Răzvan Nedu pe Mont Blanc, care văd împreună 1%, au cucerit în iulie 2020 Vârful Mont Blanc - 4.810 metri. 

Iar în decembrie 2019, Alex Benchea a fost şi pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa.

Alex Benchea este din Adjudeni, judeţul Neamţ, are un frate geamăn care vede şi alţi trei fraţi şi o soră. În copilărie a fost cucerit iremediabil de natură, de aici şi pasiunea pentru munte şi călătorii. Alex a urmat liceul special de la Târgu Frumos, iar acum este student la Facultatea de Geografie, Universitatea “Babeş-Bolyai”. Îi place să facă sport, să asculte cărţi audio şi are o mulţime de prieteni cu care iese cu plăcere în oraş.

Iar Răzvan Nedu este căpitanul Lotului Naţional de Paraclimbing creat şi coordonat de Climb Again din 2016. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite