Alegeri parlamentare 2012. Incidente reclamate la BEJ Cluj: ştampilă dispărută 5 minute din secţia 65 şi preşedinţii unor secţii au dus acasă, sâmbătă seara, ştampilele de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USL Cluj a depus mai multe plângeri la BEJ Cluj   FOTO: Florina Pop
USL Cluj a depus mai multe plângeri la BEJ Cluj   FOTO: Florina Pop

USL Cluj anunţă, într-un comunicat de presă, că în judeţ au avut loc mai multe nereguli încă de vineri, 7 decembrie. USL acuză liderii PDL Cluj că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7 spre 8 decembrie, ar fi urmărit tineri de la USL şi le-ar fi oferit bani în schimbul materialelor electorale pe care tinerii le aveau asupra lor.

"Astfel, în noaptea zilei de 7 spre 8 decembrie, orele 23.00, aproximativ 6 tineri de la USL au fost urmăriţi de cei de la PDL până la cămine, unde au reuşit să se refugieze. În fruntea "delegaţiei" PDL erau primarul Emil Boc, deputatul Daniel Buda şi fostul viceprimar Radu Moisin.  Daniel Buda a încercat să le ofere bani echipei de campanie USL în schimbul materialelor electorale pe care aceştia le aveau asupra lor. Nereuşind acest lucru, Emil Boc şi Daniel Buda au părăsit locul, dar incidentele au continuat, oamenii PDL, în frunte cu Radu Moisin, continuând să pună presiune pe membrii echipei de campanie USL ", susţin reprezentanţii USL.

Aceştia mai susţin că, în după-masă zilei de 8 decembrie, de la ora 16.00  muncitorii de la Rosal, una dintre firmele de salubrizare ale Clujului, au distrus materialele de campanie ale USL pe Colegiul 1 Deputaţi, mai precis ale candidatului Adrian Oros.

"Motivaţia lor este că au primit un ordin din partea primarului, însă fără a avea acceptul Electrică.  Există materiale video şi foto care probează acest lucru. În 11 secţii din 46, din Colegiul 1 Deputaţi Cluj, în seară zilei de 8 decembrie, preşedinţii secţiilor de votare au plecat cu ştampila acasă. La sesizarea USL, B.E.J. Cluj a încercat muşamalizarea cazului, chemând telefonic preşedinţii să înapoieze ştampilele. PNL a sesizat neregulile către secţiile de Poliţie şi a solicitat revocarea preşedinţilor secţiilor de votare respective. Nu a fost acceptat de către BEJ ", mai afirmă reprezentanţii USL.
În plus, la secţia de vot cu numărul 65 la Liceul Teoretic "Gheorghe  Şincai" din Cluj-Napoca, o ştampilă a dispărut timp de cinci minute şi ar fi fost luată de un membru PDL.

Preşedintele BEJ, judecătoarea Monica Trofin, spune că se lucrează la soluţionarea sesizărilor primate din partea USL legate de faptul că preşedinţii unor secţii au plecat sâmbătă seara cu ştampilele acasă.


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite