Agenţii de poliţie cu multe facultăţi au fost repartizaţi la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mare număr de aboslvenţi ai şcolii de poliţie din Cluj, studenţi ai mai multor facultăţi au ratat să ajungă în judeţele de origine

Aproape jumătate din absolvenţii Şcolii de Poliţie din Cluj sunt studenţi la diverse universităţi

Absolvenţii Şcolii de Agenţi de Poliţie din Cluj au fost astăzi repartizaţi la locurile de muncă.


Deşi reprezintă o minoritate de numai o cincime printre cei 150 de absolvenţi, fetele domină autoritar primele locuri în ordinea mediilor.
Ancuţa Mocan este clujeancă şi aşteaptă repartiţia de pe prima poziţie a clasamentului absolvenţilor, cu media 9,63. Aşteaptă cu nerăbdare să intre în poliţia rurală, la ordine publică. Asta nu o împiedică să viseze la un viitor în Poliţia Judiciară. Este în acelaşi timp studentă în anul III la Facultatea de Drept şi în anul I la Facultatea de Ştiinţe Economice. „Visul oricărui agent este să treacă în corpul ofiţerilor”, ne-a mai spus şefa de promoţie.

Colegii ei nu gândesc diferit. Sorin Dan Parna a ocupat unul din locurile destinate comunităţii rome. Este originar din Surduc, judeţul Sălaj, şi ar dori să ajungă aproape de casă. S-a decis pentru carierea de poliţist, după ce a fost crescut în familie într-un spirit mai strict de ordine şi disciplină.
El s-a înscris deja la Facultatea de Drept, iar în viitor intenţionează să ajungă în Poliţia Judiciară.

Poliţist rapsod

În plus faţă de colegii săi, Florin Gherman are şi abilităţi artistice. Şi-a descoperit în şcoală şi talentul de solist de muzică populară, calitate în care a reuşit să se impună la câteva concursuri naţionale. Florin a reuşit să viziteze în ultima vacanţă de elev continentul american. A fost o experienţă utilă pentru munca de poliţist. „Americanii au încredere în sistemul de ordine publică”, ne-a spus Gherman.

Iau drumul capitalei


Actuala promoţie, cea de-a patra, ridică la peste 700 numărul absolvenţilor Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan“. Comisarul Gabriel Rusu, directorul adjunct al şcolii ne-a declarat că un mare număr de elevi este preocupat de completarea cunoştinţelor, urmând studii universitare. „Este vorba de peste 40 la sută din numărul elevilor“, ne-a spus Rusu. Surpriza a venit la repartiţia absolvenţilor, imediat după festivitatea de absolvire. Aceştia au descoperit că o mare parte dintre locurile furnizate lor sunt pentru Poliţia Municipiului Bucureşti. Cei mai buni absolvenţi au ales judeţele de origine, favorizaţi prin repartiţia naţională, dar ceilalţi au fost nevoiţi să-şi înceapă activitatea în capitală.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite