Aeroportul din Cluj, primul din România care şi-a deschis bibliotecă. Călătorii au la dispoziţie cărţi în trei limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca are, de joi, o bibliotecă, primul astfel de spaţiu deschis într-un aeroport din România. Zona de recreere se găseşte în corpul care face legătura între cele două terminale şi are, pe lângă bibliotecă, mese, scaune şi fotolii, unde pasagerii se pot relaxa şi pot afla diverse informaţii.

Aeroportul din Cluj a inaugurat, joi, un spaţiu de recreere format dintr-o bibliotecă şi un punct de informare, care are rolul de a promova  festivaluri şi evenimente organizate în Cluj-Napoca.

”Am organizat în premieră un concert în zona de siguranţă a aeroportului şi atunci ne-am dat seama că există potenţial. Acest loc era unul deschis care părea să fie nefolosit şi atunci, împreună cu cei care au pus umărul la acest proiect ne-am gândit să încercăm. Proiectul este unul pilot, e mic, pentru a nu încurca, dar dacă va exista interes, acesta va primi un spaţiu mai generos”, a spus Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii, organizaţie care se ocupă de proiect.

Spaţiul experiemental de aşteptare se află în zona publică din corpul care face legătura între cele două terminale ale aeroportului. Aici se află o bibliotecă în care sunt cărţi în limbile română, engleză şi franceză, toate donate, dar şi mese, scaune şi fotolii. Zona are, în total, zece metri pătraţi şi acolo se pot relaxa în acelaşi timp 20 de persoane.

"Anul acesta, pe lângă pasageri vor tranzita aeroportul clujean patru milioane de oameni, iar anul viitor, datorită creşterii traficului pe aeroport vor trece cinci milioane de oameni prin aeroport. Este vorba de un sfert din populaţia României, iar această iniţiativă va avea un impact pozitiv asupra populaţiei, având în vedere profilul pasagerilor care trec prin aeroport. Avem pasageri de toate categoriile: turişti sau persoane care călătoresc în interes de business. S-au diminuat foarte mult întârzierile pe timp de iarnă, dar când vor mai exista, această bibliotecă va ajuta pasagerii. Încurajăm clujenii să doneze cărţi”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu” din Cluj-Napoca”.

Biblioteca din aeroport este un proiect pilot al Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii desfăşurat împreună cu Aeroportul Internaţional Cluj şi alte ONG-uri.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite