Adolescent de 17 ani, urmărit de poliţişti în trafic. Tânărul s-a oprit abia după ce a fost somat cu un foc de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Control poliţie  FOTO Adevărul
Control poliţie  FOTO Adevărul

Un tânăr de 17 ani din comuna clujeană Gilău a fost reţinut după ce poliţiştii l-au prins conducând o maşină cu numere false, fără să aibă permis auto, dar şi după ce nu a răspuns somaţiilor poliţistului. Alte două persoane, aflate în maşină cu adolescentul, au fost duse la secţia de poliţie.

O echipă alcătuită dintr-un poliţist şi un jandarm au depistat, duminică noaptea, 4 februarie, un tânăr, de 17 ani, care conducea un autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals pe străzile din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăştur.

Tânărul circula cu viteză, spun reprezentanţii IPJ Cluj. Potrivit acestora, adolescentul „a pătruns cu viteză în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Mehedinţi şi Izlazului şi nu a oprit la semnalul de oprire efectuat de către poliţist, continuându-şi deplasarea“.

„Astfel, patrula auto a pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. La un moment dat, conducătorul auto a oprit autovehiculul şi împreună cu alte două persoane au coborât din autovehicul şi au fugit. Poliţistul şi jandarmul au pornit în urmărirea lor şi i-au somat să se oprească, cei trei neconformându-se. Pentru oprirea lor, a fost necesară efectuarea unui foc de avertisment în plan vertical. În urma uzului de armă nu au rezultat victime, iar cei trei au fost reţinuţi şi conduşi la sediul unităţii de poliţie“, se mai arată în comunicatul reprezentanţilor IPJ Cluj.

Din primele cercetări reiese că maşina a fost condusă de un tânăr de 17 ani, din comuna Gilău, că numărul de înmatriculare al autovehiculului era fals.

Tânărul e cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals, fapte prevăzute de Codul penal.

Mai puteţi citi:

Percheziţii la Cluj într-un dosar de evaziune fiscală. Este vizată o firmă de pază şi protecţie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite