Fondatorul Untold, acuzat de agresiune sexuală asupra unor minori. Bogdan Buta: „Un scenariu SF!“ Poliția Cluj anchetează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de la Investigații Criminale Cluj au demarat cercetări din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală a unor minori, deoarece în spațiul public au apărut acuzații care-l vizează pe Bogdan Buta, fondatorul Untold. Acesta susține că totul este „un scenariu SF“.

Bogdan Buta susține că este „un scenariu SF”. FOTO: Arhivă personală
Bogdan Buta susține că este „un scenariu SF”. FOTO: Arhivă personală

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă”, se arată într-un comunicat transmis presei de Poliția Cluj.

Oficialii din cadrul instituției precizează că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în spațiul public.

„Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință”, se mai arată în comunicat.

Care sunt acuzațiile

Potrivit informațiilor dintr-un ziar local clujean, la care face referire Poliția Cluj, patronul Untold, Bogdan Buta, ar fi făcut sex sex, în 2021, cu doi minori, la el acasă, după ce i-ar fi îmbătat. 

Minorii l-ar fi cunoscut pe fondatorul Untold prin intermediul aplicației Tinder.

Victimele, care acum sunt majore, au povestit cele întâmplate cu lux de amănunte în Ziar de Cluj.

„Aleg calea justiției”

Fondatorul Untold, Bogdan Buta, a descris acuzațiile care i se aduc drept „un scenariu SF” și a susținut că va acționa în judecată publicația.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta într-un comunicat de presă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite