A treia zi de proteste la Mechel Câmpia Turzii. Oamenii îşi cer salariile compensatorii până pe 4 martie. Mechel le dă pe 15 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii au ieşit şi azi, 1 martie, să protesteze fiind nemulţumiţi de răspunsul dat ieri, 28 februarie, de patronatul rus. Noua conducere a fost ieri la Cluj-Napoca, a discutat cu prefectul şi cu ministrul delegat pentru Dialog Social şi s-a obligat să plătească, până pe 15 martie, salariile compensatorii.

Aproape o sută de sindicalişti au ieşit, şi azi, 1 martie, la poarta combinatului Mechel din Câmpia Turzii. Ei sunt nemulţumiţi de rezultatul negocierilor de joi, 28 februarie.

Reprezentantul lor, Ioan Pascu, declara, ieri, că dacă nu îşi vor primi salariile compensatorii până pe 4 martie îi vor da pe ruşi în judecată.

„Sper ca cel puţin să repornească combinatul într-un viitor apropiat. La încetarea contractului individual de muncă se plătesc salariile compensatorii. Dacă în data de 7 a încetat contractul individual de muncă, în data de 8 trebuie să dai banii, nu în data de 15.

Dânşii fac referire la alt articol din contractul colectiv de muncă care se referă la plata salariilor. Este cu totul altceva. Eu nu am încredere în nimic, am experienţe cu dânşii, am fost păcăliţi de multe ori.

Dacă până în 15 martie nu plătesc vom urma calea legală. Dacă până în data de 4 martie nu vor intra plăţile compensatorii mergem în instanţă. Faptul că au venit totuşi aici cred că totuşi vor dori să facă ceva”, a declarat Ioan Pascu, liderul sindicaliştilor de la Mechel Câmpia Turzii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite