A murit legendarul Rodion Roşca, părintele muzicii electronice româneşti. Artistul clujean suferea de o boală gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
radion rosca

Artistul clujean Rodion Roşca, supranumit „părintele muzicii electronice româneşti” a murit. Muzicianul a trecut printr-o boală gravă.

A murit artistul clujean Rodion Roşca, care a avut o „suferinţă îndelungată” din cauza unei boli grave.

 „Dumnezeu să te odihnească în pace taticul meu. Tăticul meu s-a stins din viaţă în urmă unei suferinţe îndelungate, purtate cu demnitate şi curaj. Drum lin sufleţel”, a scris fiica artistului pe Facebook.

Rodion Roşca şi-a anunţat fanii, în 2016, la un concert Electric Castle că este foarte bolnav şi că acela ar putea fi ultimul său concert.

Artistul clujean a fost internat ulterior în spital. Într-un mesaj pe Facebook, Rodion GA a mărturisit că nu se mai poate face nimic în cazul său. Avea hepatită vitorică C+B şi ciroză în stadiu avansat.

Rodion Ladislau Roşca a revoluţionat piaţa muzicală din România. La sfârşitul anilor ’70, la radiourile româneşti răsunau muzici drăceşti, melodii cu totul noi chiar şi pentru urechile experţilor. Stilul acesta electronic l-a dus în topurile din toată ţara – dar niciodată în afara ei. Abia la 59 de ani, în 2012, Rodion s-a lansat cu adevărat: a concertat în toată Europa, din Rusia până-n Danemarca, şi-a fost bine: s-au urcat oamenii pe scaune.

Citeşte şi: 

Legendarul Rodion. Sound-ul şi versurile părintelui muzicii electronice din România: „Sunt singurul despre care se spune că e nebun sau că e geniu“

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite