10 fotografii de la cel mai mare Street Food Festival din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la cel mai mare Street Food Festival din România. FOTO: Street Food Festival
Imagini de la cel mai mare Street Food Festival din România. FOTO: Street Food Festival

Clujenii mai au două zile la dispoziţie pentru a gusta bucatele aduse de 60 de comercianţi pe Aleea Stadionului în cadrul celui mai mare Street Food Festival din România. Pasionaţii pot să-i întâlnească pe cei mai cunoscuţi bucătari, să urmărească filme şi să asculte concerte live. Unii clujeni sunt nemulţumiţi de preţurile mari şi de lipsa locurilor de parcare.

Aleea Stadionului din Cluj găzduieşte cea mai mare ediţie a Festivalului Street Food din România. Evenimentul va cuprinde atât bucate delicioase din mai multe bucătării ale lumii, cât şi filme, concerte outdoor, discuţii în care oamenii pot afla poveştile unor chefi celebri (Antonio Passarelli, Cătălin Jernoiu, Paul Siserman, Horia Şimon, Marius Mureşan, Nicu Crăciun sau Alexandru Rada), o zonă pentru cei mici. Vezi aici programul.

Mii de persoane au trecut pragul festivalului şi fotografiile din galerie vă pot face o impresie despre bunătăţile pe care le găsiţi la festival.  

Preţuri mari şi lipsa locurilor 

„Draga Street Food Festival, îmi exprim public dezamăgirea fata de preturile practicate, care mi se par arogante având în vedere că porţiile sunt mici (mai mici decât în restaurant, vezi Marty). Vorbim de 20 lei burgerul (fara cartofii prăjiţi) şi 5 lei o sticla de apa. Om trai noi in Cluj-Napoca, dar nu vad de ce am fi pedepsiţi pentru asta”, scrie Carmen pe Facebook.  

Reprezentanţii „Street Food Festival” i-au răspuns: „Salut Carmen, am cercetat, ne-am informat şi venim cu un răspuns, doar trebuie şi vendorii să aibă un drept la replică :D Burgerii sunt aproximativ de acelaşi gramaj (şi spunem aproximativ deoarece nu pot fi perfec la fel), iar burger-ul la care te referi este chiar mai ieftin la Standul Marty decât în Restaurantele Marty”. 

Clujeanca a revenit arătând: „20 de lei burgerul era preţul "modic" la majoritatea, am văzut şi cu 28. Revizuiţi conceptul de Street Food si apoi o sa şi puteţi imbunatati. Până atunci raman la opinia preturi mari, portii mici. Doar nu vreţi să continui şi să vă întreb siderată: 10 lei limonada mica la pahar de plastic?”

Paul Ghioca a intervenit în discuţie: „Din păcate, Carmen burgerii la noi în România îs de calitate f îndoielnică, şi în nici un caz ca-n US unde acolo-şi permit să-ţi frigă un burger la gramajul corect, făcut cum trebuie şi mai important, la un preţ modic de doar $3.50 (14 RON) cu tot cu cartofi incluşi şi suc cu free refill.  Îmi pare rău pentru cei ce se duc la astfel de evenimente, doar ca să plece de acolo cu un gust amar şi cu învăţătura că mâncarea non-tradiţională românească e cumva mai scumpă şi vine în porţii mult mai mici decât ar fi normal.”

Lipsa locurilor de parcare

Mai mulţi clujeni au criticat lipsa locurilor de parcare: „Unde se poate parca ? Arena NU, Polivalenta ? Stai si te plimbi o ora cu masina cu copii ca nu ai unde sa o laşi”, a scris Teodora.  „Chiar dacă îmi place acest festival, anul acesta din păcate organizatorii ar fi trebuit să se gândească şi la locurile de parcare (care sunt inexistente). Pentru acest oraş mi se pare inadmisibil să organizezi un festival fără să asiguri un minim de locuri de parcare”, a postat şi Ilinca. 

Program: chefi, muzică şi film 

Sâmbătă, ora 15:00 - Meet the chefs - Meet&Greet Chef Paul Siserman şi Chef Cătălin Jernoiu 

Duminică, ora 15:00 - Importanţa materiei prime în preparatele street-food - Meet&Greet Chef Horia Simon alături de Chef Nicu Crăciun, Chef Marius Mureşan şi Chef Alexandru Rada

Sâmbătă, ora 21:30  - film Haute Cuisine

Duminică, ora 21:30  -  film Big Night

Sâmbătă - 17:30 - Spectrum

19:00 - Cobzality

20:30 - Taraf de Caliu

Duminică -  17:30 Jazzybirds

19:00 - Heion and the Echo Beats

20:30 - Window

Citeşte şi

Clujul, gazda celui mai mare Street Food Festival din România: peste 60 de vendori, sute de reţete, filme şi concerte

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite