Ziua Dunării, sărbătorită la Călăraşi cu borş de peşte, muzică şi vizită gratuită la Grădina Zoologică

0
0
Ziua Dunării are loc pe 2 iulie la Călăraşi FOTO Facebook/PMC
Ziua Dunării are loc pe 2 iulie la Călăraşi FOTO Facebook/PMC

Ziua Dunării va fi marcată la Călăraşi sâmbătă, 2 iulie, în Parcul Central. Autorităţile locale au pregătit surprize pentru toate vârstele: concurs de pescuit, spectacole, ateliere interactive şi o vizită gratuită la Grădina Zoologică.

Încă din 1994, 29 iunie este sărbătorită ca fiind Ziua Internaţională a Dunării. În urmă cu 28 de ani, a fost semnată la Sofia, Convenţia privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului care izvorăşte din Germania – Munţii Pădurea Neagră, străbate 10 ţări europene şi patru capitale. 

Pe teritoriul românesc, Dunărea parcurge o distanţă de 1.075 kilometri, cea mai mare dintre toate ţările riverane fluviului.

Primăria Călăraşi  vă invită sâmbătă, 2 iulie, în Parcul Central, pentru a sărbători, împreună, bătrânul fluviu.

Activităţile propuse sunt diversificate şi adresate participanţilor de toate vârstele: Începând cu ora 06.30 se va desfăşura un concurs de pescuit organizat în colaborare cu AJVPS Călăraşi;

De la ora 9.30, copiii sunt aşteptaţi la atelier de pictură, ateliere pentru meşteşuguri locale, atelier modelaj plastilină,  jocuri distractive, dar şi o competiţie amicală de caiac-canoe, disputată între sportivii din cadrul CSŞ Călăraşi şi CSM Călăraşi.

De asemenea, în Parcul Central va fi amplasat un stand de tradiţii locale, unde vizitatorii pot degusta pâine cu maia. În cadrul manifestărilor va fi prezentate şi două expoziţii de fotografie. Vizitatorii se vor delecta cu un borş tradiţional de peşte, iar copiii pot vizita gratuit Grădina Zoologică, oferindu-li-se, totodată, şi mici activităţi atractive precum şi îngheţată.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum va arăta valul 6 de COVID-19: Avem o confirmare statistică care arată că variantele Omicron BA 4 şi BA 5 sunt mai virulente decât BA 1 şi BA 2

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski propune o comisie de anchetă în cazul Kremenciuk

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite