Ziua Dunării, anulată din cauza căldurii excesive. Oamenii, sfătuiţi să stea în case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme deosebit de caldă FOTO Adevărul
Vreme deosebit de caldă FOTO Adevărul

Manifestările dedicate Zilei Dunării, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, 1 iulie, au fost anulate din cauza caniculei. Meteorologii au prognozat temperaturi de 44 grade la umbră, fiind instituit cod roşu de disconfort temic şi căldură excesivă.


Primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a convocat o şedinţă extraordinară, în urma atenţionării meteorologice de cod roşu şi a decis anularea evenimentului. Acesta va fi reprogramat pentru o dată ce va fi anunţată ulterior.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi transmite recomandările cele mai importante pentru protecţia populaţiei în perioada caniculară: evitarea aglomeraţiilor, expunerii la soare şi a efortului fizic intens între orele 11.00 şi 18.00, consumul a 1,5-2 litri de lichide pe zi şi evitarea consumului de băuturi alcoolice, a celor cu cafeină sau zahăr şi evitarea consumului de alimente cu conţinut ridicat de grăsimi.

Primăria Municipiului Călăraşi face apel la toate instituţiile publice, supermarket-urile şi farmaciile să permită cetăţenilor accesul pentru răcorire atunci când aceştia simt nevoia.


Vă recomandăm şi:

Festival la sărbătoarea Dunării. Concurs de vâslit în canotca lui Ivan Patzaichin şi borş de peşte ca la mama acasă

Bărăganul, sub cod roşu de caniculă. 58 de grade resimţite de corpul uman, ce sunt sfătuiţi oamenii să facă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. Canicula pune stăpânire pe România, de când se răcoreşte şi unde lovesc vijeliile

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite