Ziua Copilului, sărbătorită cu baloane, animatori, pictură pe faţă şi îngheţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Copilului va fi sărbătorită în centurl oraşului FOTO Adevărul
Ziua Copilului va fi sărbătorită în centurl oraşului FOTO Adevărul

Vineri, 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului va fi celebrată în centrul oraşului, între orele 09.30 şi 12.30. Toţi copiii, mici sau mari, sunt aşteptaţi să se distreze pe platoul de la kilometrul zero din Călăraşi.

Organizatorii evenimentului, Primăria Municipiului Călăraşi, Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie au pregătit momente diverse şi pe gustul tuturor copiilor.

Astfel, pe platou va fi amplasată o scenă unde pe parcursul a 3 ore se vor derula momente artistice, fie ele de dans sau muzică. Tot pe platou, în altă zonă, un magician va delecta publicul cu o oră de iluzionism. Vor mai fi prezente ateliere de: pictură pe faţă, pictură pe apă, mâini de ceară, Viko, desene pe planşă, confecţionat decoraţiuni din hârtie, dar şi două zone inedite, una destinată unui concurs de ”cow milking” (copiii vor primi şi o costumaţie de tip western), dar şi o cabină tip ”cash box” ( copiii vor încerca să strângă cât mai mulţi bani falşi). O cabină foto la minut va fi şi ea prezentă, cât şi o maşină de făcut baloane de săpun, dar şi o plasă cu 1.000 de baloane care va fi desfăcută la finalul evenimentului. Zeci de animatori vor fi prezenţi atât pe scenă, cât şi printre copii, vor modela baloane şi vor oferi bomboane.

Tombolă pentru botezul tigrilor

Alte activităţi inedite care vor avea loc în acest an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, sunt organizarea unui MiniExatlon pe şoseaua Sloboziei, acolo unde, la finalul celor 3 ore, toţi cei prezenţi, mari şi mici, sunt invitaţi la o alergare colorată (Holy powder), o surpriză a organizatorilor.

O altă surpriză este şi organizarea unei tombole pentru cei trei pui de tigru siberian care au venit pe lume, la Grădina Zoologică din Călăraşi, în urmă cu trei luni. Cu ajutorul acestei tombole, cei trei pui de tigru vor primi nume de botez. Câştigătorul premiului, ce va fi stabilit prin tragere la sorţi, va pleca acasă cu un tigru de pluş de 1,8 metri.

Organizatorii au mai pregătit şi 2.000 de îngheţate şi 1.500 de şepci pentru copiii ce vor lua parte la evenimentul dedicat lor. “Vor fi alături de noi, cu standuri reprezentative, partenerii tradiţionali, Serviciul de Poliţie Rutieră, Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Crucea Roşie – filiala Călăraşi. Totodată, printr-un parteneriat, elevi ai Colegiului Ştefan Bănulescu vor ajuta la organizarea tombolei şi a alergării ”colorate” de la finalul evenimentului. Vă aşteptăm, aşadar, vineri, 1 iunie, de la ora 9.30, în centrul oraşului, să ne bucurăm de copilărie!”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite