Zeci de persoane, în carantină în Bărăgan. Niciun caz de infecţie cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Călăraşi nu a fost confirmat niciun caz cu COVID-19 FOTO Shutterstock
La Călăraşi nu a fost confirmat niciun caz cu COVID-19 FOTO Shutterstock

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul judeţului Călăraşi nu au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus. Medicii de familie, Direcţia de Sănătate Publică, Poliţia şi Jandarmeria Călăraşi monitorizează în prezent 311 persoane aflate în izolare la domiciliu şi supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, iar alte 128 persoane au ieşit din perioada de autoizolare.

La nivelul judeţului sunt 37 de persoane în carantină. Conform autorităţilor, persoanele aflate în izolare sau în carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus şi au o stare de sănătate bună. Numărul total de persoane cărora li s-au recoltat probe, de la începutul perioadei de supraveghere, este 57, dintre care:  42 probe cu rezultat negativ,  15 probe sunt în lucru.

În prezent, 8 persoane se află internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Pentru aceste persoane se aşteaptă rezultatele testelor de la Institutul Matei Balş din Bucureşti. În această etapă, Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi deţine materiale pentru recoltarea probelor de COVID-19, pentru un număr de 570 de probe.

Autorităţile transmit din nou un mesaj insistent către populaţie: Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale, să respectaţi măsurile de protecţie şi să nu părăsiţi locuinţa decâty dacă este neapărat necesar!.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite