Zeci de mașini de epocă vor fi expuse la Călărași. Parada Retromobil are loc la 17 septembrie

0
Publicat:

Zeci de vehicule istorice împânzesc orașul de pe malul Borcei. Autoturismele de epocă vor fi expuse în faţa Centrului Cultural Judeţean Călăraşi sâmbătă, 17 septembrie, la un eveniment organizat de Retromobil Club România. 

Zeci de mașini de epocă ajung la Călărași FOTO Adevărul
Zeci de mașini de epocă ajung la Călărași FOTO Adevărul

Retromobil Club România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi, organizează sâmbătă, 17 septembrie, la Călăraşi „Parada Retromobil”, o „poveste” care a început acum şase ani, când câteva automobile de eopcă au defilat pe străzile Călăraşiului.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa proprietarii a aproximativ 20 de autovehicule istorice. Conform Retromobil România, activitatea de peste două decenii a Clubului se constituie într-un demers cultural, de instruire a noilor generații cu privire la istoria autovehiculelor, România fiind în topul primelor zece țări din Europa care au introdus automobilul și a șasea țară în care s-au organizat curse de automobile.

România nu are un Muzeu al Automobilului

Membrii Clubului dețin peste 3.000 de vehicule istorice dintre care mai mult de 10% au fost fabricate înainte de 1944. Din nefericire, Romania este unul din puținele state europene care nu deține un Muzeu al Automobilului astfel încât RCR face oficiul de "muzeu pe roți" ori de câte ori organizează un eveniment.  Proiectul fondării la București a unui muzeu de profil rămâne prioritar pe lista de proiecte a clubului. Din păcate, acest proiect se lovește în prezent de indiferența autorităților", susțin reprezentații Retromobil Club România.

Programul manifestărilor

9.30-10.30: Întâlnirea participanţilor în parcarea Brico Depot Călăraşi.

10.30-11.30: Defilarea mașinilor pe străzile oraşului.

11.30-14.00: Prezentarea autovehiculelor, pentru public, pe platoul din faţa Primăriei

14.00-14.30: Premierea participanţilor la eveniment.

La începutul lunii mai, zeci de maşini de epocă au fost prezente pe litoral în cadrul „Retroparadei Primăverii”. În ziua de 1 mai, maşinile au putut fi admirate şi de turiştii sosiţi în Mamaia Nord-Năvodari.

În cadrul evenimentului au fost expuse 50 de maşini de epocă, atent restaurate şi îngrijite. Expoziţia a putut fi vizitată gratuit.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite